[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》集中討論區(31) 日本國內首周實體13萬多定少?

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
獎杯個終極之戰咩嚟
唔記得差唔多爆機定爆機之後 艦內任務會有,S級
定打完一次之後,反正爆機點都會見到佢
如果係好似歐盟咁玩,根本就唔會有一年戰爭出現,自護要脫離地球聯邦獨立咪獨立攞。只要傾掂分手後的交往機制,互相尊重主權,仲有自護自己搞得掂自己,唔好變failed states要聯邦幫你收拾殘局,我係聯邦我真係由你獨立就算。良善管治要好高成本架大佬
冇得爆機前打隱王先?
可以,但終極之戰係艦內任務,另一樣野嚟隱王未爆機前就會有
Thanks,咁我應該打完隱王10次先打主線王。自己打rpg的老毛病
叫咩名
差一關爆機打爆左件金色垃圾一次睇下搵唔搵到
未知戰線
冇記錯爆機後先出個任 (爆機可以繼續玩)
件金色垃圾就與未知敵人的戰線
終極之戰就未知戰線
咁嘅話搵唔到了
咁爆機後先有了
果件10階先係真正的boss。

隱藏王比主線王強,rpg定律之一。

30個framework,可以俾佢DLC加歷代boss都仲得

騙錢橋都想好啦:新格籣森DLC,用正樹擊落一次新格籣森,解鎖亂舞之太刀,打十次新格籣森boss,愁同新格籣森就入隊。
呢部重用我都覺得無問題
始終換Sin前入隊都無其他機俾佢揸
不過無甲真係差啲既
真實系廢都唔係今時今日既問題
的確無左以前好閃得既優勢
同啲高防高血又高攻既超級系比
真係廢左大部份既
但係地球聯邦無左殖民衛星既收入
點維持個腐敗政府繼續玩
講到尾都係資源問題

自護係被榨壓到要爆一年戰爭
終於第一次打霸界王
到底要點樣0改0養成,去打爆一部94500血,仲要有HP, EN回復中既霸界王

更唔講如果唔刷LV, 冇熱血又點打得入
睇打法嘅姐
主動打map砲流真實系緊要好多
反擊流就超級系
分治既話,響佢世界觀連原種戰爭都捱唔過
聯邦就係又廢又腐敗先會有自護獨立
個關係同香港有啲似添
係之後自護爭權內鬥搞獨裁先搞成咁
前期map唔計風魔有幾多部
艾爾
魯魯修 5改朱雀都唔算好遲
再後d嘅fa百式改有map先啱啱開始中期左右,仲有排玩
係堆高達慘d
玩撚埋終極之戰
可以停一停先了
掛聯邦之名實際上嚴重官商勾結的failed state

呢個亦係我點解咁反對地球統一呢個概念/主張:當地球只有一個主權國家果陣,冇嘢能夠制衡呢個唯一的龐大國家機器腐化。呢個係政治學101,左膠將世界大同想得太美好。

就算係美少女艦長,如果喺現實一樣會咁質疑呢個理念。我只相信base on check and balance 的rule base原則。而現實上最好的check and balance就係大家都收埋枝可以毁滅對方槍喺背後,令彼此都唔敢用最後手段=戰爭去解決衝突。任何一方夠膽開戰,就準備吉姆王結局。

BTW,機戰係機器人遊戲唔係研究政治,公權力與資源分配,再講就離題太遠啦
明明部野真係同一部機轉色
d人捉到一個問題如獲至寶咁無限放大
妖,呢個咪就係官商勾結,將政治同經濟混為一談的結果攞

一個政府收入來源有2種:稅收,貨幣同金融政策。基本上“正常民主政治”經濟發展上去,有足夠稅收下根本唔應該出現壓榨殖民地問題。反正係鼓勵民間參與開發殖民星同宇宙~如果公權力的人唔係官商勾結,係現實正常民主體制政客的話。不過機戰d仆街可以為佐奪權,連UC版7月20號密謀案(初代聯邦首相恐怖襲擊事件)都夠膽死玩,我唔會期望果個世界的政客會正常得去邊

呢個亦係典型7-80年代日本人對政治理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞