[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》集中討論區(31) 日本國內首周實體13萬多定少?

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
西瓜冰 姐係 Z高達變MA突擊撞人
因為原作撞死思樂哥個時 作畫畫到機頭勁似西瓜冰
而家睇又真係幾似
迪卡度俾人捉咗都可以第二啲關出現

已經係一個經典梗黎
https://youtu.be/jGBsHCv7PRI

花師奶用V2
諗起ザンスパイン
因為時間上係有星打霸星J個關發生左先
你要自己腦內調節下個時間線
似平衡啦
撞到5格部nu都唔洗用,屈射程留比nu
屈移動就v2ab
所以咁先會話鳳凰尷尬,uc機嚟講佢好似樣樣都有d但樣樣都唔精
勇太越睇越似GUNDAM X 男主角 卡洛
想問一下 PP資金採集器 部件如何取得?
個人覺得 艾爾與其留起指揮範圍
不如比佢衝入敵陣中心 打人地殘血又好 清敵人又好

佢仲要天生30%EN回復真係破格
勇者王粒補助GSライド都只係得20%

裝Eセーブ比艾爾之後放足2至3回合最大出力都唔斷EN
就算放多幾次高機動 斷左EN
開supporter幫佢差EN 又一條好漢
我仲要跟原作 落左蓄魔力式裝甲比佢
佢起場中心放光砲放到wing zero咁
三個都勁到仆街 風淨係15 SP預見已經抵用 又有平祝福
堆垃圾2線練ACE完全靠佢carry先唔洗死
海就有20 SP應援 帶LV最有用
三個用愛都係50 SP抵到爛 學H&A靠6格細技磨血
精英模式一回合三個閃光螺旋打到差唔多100k血
本身又有EN回復中可以永續合體技
胡索加V2
簡直係無敵
光之翼移動後加狙擊十格射程
有冇Sub-pilot? 照原作應該自帶NT9再加2個Sub-pilot
可能有啲人想2周先挑戰0改0養成佢先咁設定 唔洗你開個新save
係升佢2個做Ace果陣比較痛苦

升左一隻先 儲到錢買個八千流黎用
勇者警察 黃金勇者 Gundam X
呢3套監督都係高松信司

高松起Gundam X DVD-BOX 採訪明言
佢中意勇太既外表 所以用左起ガロード身上
ガロード件衫就參考黃金勇者主角
其實係邊一關會咁
暫時打最明顯係呢關 因為J同露娜除左少少劇情之前未出現過
其他好似迪卡度明明比人綁架左又出到黎講野
如果冇留心諗可能會發覺唔到
上兩代可以揀keep同唔keep, 我先話佢閪
同一個監製,高松信司。

好似話卡洛特係有參考黃金勇者角色既設計。
記得T係有得簡保唔保留
成日都係咁架啦
有用果d野就閹
無用果d就係咁留
其實點解唔整個雪櫃系統出黎
俾你派d唔會用既機去守城/出任務
唔洗成日係到篤眼篤鼻
明明V都有 唔洗班垃圾2線出去打生打死
反而家陣地圖啲隨機任係佢求其幫你掟人出去 退步曬
而家個有戰線,已經無限刷資源
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞