[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》集中討論區(31) 日本國內首周實體13萬多定少?

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我要有腳ge自護號
除咗戰線關之外絕對唔會auto
最緊要pp共用,有愛機,上個底9都可以出去打幾下
算好,有系統比“damage”提示,見會爆就“防禦”
阿寶有rx78-2,馬沙問返部古董ms-06s or ms-14都好啊
起碼好過次次都係靈格斯 ssb
Mission 126仲未去到審判果關
咁我都鐘意原始百式多d.
因為百式係金色,我印象中有兩種講法。
一種就係耐beam coating。
另一種就係馬沙根本覺得自己唔會比人打中,就算成架野金色顯眼佢都唔驚。同當年佢用紅色的原因一樣。
因為高達世界有米諾夫斯基粒子,雷達係冇用。所以MS戰係用肉眼,理論上係唔應該用咁顯眼的顏色。
同埋百式本身個定位,一開始除左話係變型試作機(雖然最後都放棄左呢個機關,但後尾UC delta plus就可以變型),另一個定位係高機動。佢裝左FA後,硬係覺得同高機動的定位有少少格格不入
除非boss,否則就算精英難度都好少一下爆。通常都要兩槍以上
同埋真實系多左好多人有不屈。反而閃身我覺得少左,用直覺代替左
其實呢個係機戰難度直降的原因之一
但又咁睇,以前冇呢個系統,架機爆左都係SL
加埋自護專用配樂
達巴拎MKII果關好正
アム比奈伊追住打 レッシィ出嚟幫拖
早見又比幾架圍
然後BGM響起 no reply~
達巴開住MKII救場 型到痴線
應該好似MK2咁,比人換裝
我真係幾鐘意百式
以前打Z dx好鐘意用佢
Z 都有資源出2部主角機+ 後繼機
歌pack好似有 “シャアが来る”
即用
開始估到緊急任出現時機
大多數都係早見同司令通信果陣
佢會講句睇情況會強制送你去做主線任嘅地方
呢個時候就要盡快清哂支線
主角機唔係純超級系真係燃唔起
一下地圖炮掃場
今集故事寫到馬沙咁樣
邊有可能揸番自護d機
佢對自護時期嘅佢都有陰影啦
比部少見d嘅fa百式改都咁多人嫌三嫌四
百式都算高人氣。
好彩唔係渣rick dias
個陣仲幻想有機會用馬沙渣古
百式無乜所謂,不過如果整埋部紅渣出嚟同rx78一齊出都幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞