[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》集中討論區(31) 日本國內首周實體13萬多定少?

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
試左,修改改哂d獨有倍率技落去 400射擊 乏力 200氣力 魂 重擊開齊就差唔多呢個數
請問點樣可以取消緊急任務?
我save load返去通關前一回合再打,通關後都係會再出現。。
冇得取消
你點都要打咗先
無得取消
當劇情講明有機會緊急召集就會咁
打艦內任務以外嘅關都會計場數,場數一夠就會變緊急
基本上一見到會緊急召集就要打晒支線先 唔好打戰線/遺產
通常某一個星任會觸發緊急任務倒數/發生

對話會提 准將叫你去=準備緊急/直接緊急
C.c.,閃忍,朱雀,卡蓮,橙,阿妹

閃忍一等一忠犬
見貼吧測試最高係32萬
全軍第二傷
最高傷係黃4

我故事推得好慢, 下關主線先係拎V2AB
有排先試到龍馬
件緊衣衫粒三角咁上面既
30件緊衣唔知想點 就咁睇以為激凸
充滿惡意
槍與劍星期四1.4倍, 不過要反擊先有
NT個故事會唔會太慘
咁高level
我遺產打3個之後冇再打,學招之外嘅艦內任冇打,戰線冇打
Zero再臨出咗全隊平均先得31
已經每關剩係出最低 level 果幾個 + SRX/正樹削血0殺 + 用盡努力
不過我禁埋S-SP,少咗下應援

想問你有無紀錄每關用咗幾多turn?
我差唔多有3成嘅關被食turn,舉例明明3PP過關但睇總回合數加咗4
另類殺必死
朱雀係少數不被魯魯修用GEASS控制的人
只對佢GEASS 活下去

但係對於朱雀來講係好痛苦, 之前佢一直好想搵機會自尋短見
記得有1, 2關出咗藍字之後都會有增援 (魔法騎士個公主?)
但明明最初有關提示自己講「藍字已經係最後條件,唔會再有增援,請放心訓身打」

依家有5-6關星星關未打
又見魔法騎士有堆支線,打埋由佢安排緊急算
就反擊嗰時你先制嗰種
技能好似叫「完全還擊」
冇技都有啲招自帶
例如nu高達招浮遊炮
搞掂
買技能就得

今集白金好易, 送既
我通常都係打晒所有任先打主線

同埋而家唔駛追turn我通常set好晒陣慢慢等對面過嚟打

ps有冇人好似我咁俾護裝維修裝置

佢有援防又鐵壁夠晒硬

放係2個主攻手中間敵turn援防自turn援攻之後自回
有冇人知點樣恢復返個code

之前入咗個code拎咗魔裝機神之後冇save到, 飛對話嗰陣唔小心撳咗出去

而家load返前幾話出黎,不過冇左個任

重新入過code話已經使用咗, 有冇人知要點搞
我hold住V2AB 嗰關唔打, 清哂其他支線同遺產任先
so far 好似未skip過支線
過咗第4關?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞