[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(30)-值得紀念 30th post

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
PC如果打緊關要用S/L大法. 按F11
南美戰線掛機, 我發現布里希洛(槍與劍)仲好用過大波環

ace 移動+1, 學個衝刺技能, 10改+1移動

佢架機一出場就有4格裝parts, 大波環得3格, 仲要係陸地機

可以放心返工
女果件呢?好似乜野戀愛指南
原作佢有份一齊睇隻碟都冇反應
一齊出真・Shine Spark都好
過場故事重點位都無配音?
整隻GAME既STAFF有幾鐘意MJP
ALPHA2部Zeta
因為高達格鬥招最大力
好多時唔比加美尤用
我啱啱玩到j同ルイ加入,暫時你咁玩最難捱應該係勇者王嘅敵機同原創敵人。
我本身都係諗住唔改機睇下捱得幾耐,但發覺有aos加升底力lv9其實已經夠做唔用exc只係達巴開map炮無咁方便
奶油好似一直都係射>格少少
https://youtu.be/C0T4LnpCME8
Omega真係好多夢幻合體技
其實點掛 尋晚試用艾爾佢企埋一邊自閉
某關用紅色機打佢有戰前對白,打勇者系又有特殊對白

懷疑官方將惡搞版三分鐘宇宙世紀史入面,梅原講野既style搬左落30入面
最偏心MJP同GRIDMAN
重戰機都偏偏地
有三套作品最後大佬同關登場
某作品有個死剩種夾硬痴實其他人死唔斷氣
勇者王敵人同 31堆インベーダー好難打
我55LV 5改斑鳩 打53LVインベーダー
比佢60幾%打中仲要一掌秒 完全唔知乜事
0 Credit/PP/MxP Expert
第一次見到EI-15(2000罩) Red Five P劍打唔入
紅血(底力4) 後風P劍打唔入
Gold Four 援攻全部打唔入 但呃到1點氣力
你要先set auto設定全部做防禦型(重點)
剩係派艦同一隻機, 隻機最好至少有12以上移動力

打剩一隻白色怪, 然後走埋去隻怪距離7格(隻怪得一招打6格, 所以到佢行動就要追你)

隻艦就有咁遠死咁遠, set 好之後save 一次試下

我試過佢哋响地圖最外圍住跑圈, 嚇到即刻移隻艦去地圖中間
PP資金採集器 點有?
朱雀同卡蓮喇,有罩幫頂,有不屈救命,又有底力本身又閃到下
我無升過紅蓮同卡蓮,見到嗰班boss級卒仔都無試過出事,開完底力阿路嘉/v高達啲敵人直情打唔入佢哋
Gridman ~~ baby don don
Baby Dan Dan
好 今晚再試試 懶懶地想快手刷下
我都係唔明點解三一龍進化左之後
光束會變左移動後唔用得
我上個啱啱問完有巴打答咗
有個DLC任係偶像團, 打完揀十億人之後會出現呢個任
玩到30幾話都仲係得量產型Nu 同 重裝甲mk2,睇黎好耐玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞