[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(30)-值得紀念 30th post

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
岩岩玩到L-GAIM出場,好撚正個人聲op正撚到癲,首曲好正,依家腦個係咁loop show me the way to you (heavy metal)

同埋L-GAIM d作畫幾正,由其出劍個下同埋斬完人對黑超眼會反光個下好正

不過硬係凝住斬個下會大叫 歐拉gelee da ar ar ar ar
頭兩條有睇但係唔係好明左傾右傾係點分
係唔係情感同理性
連續攻擊幾正
艦升級個到升唔記得邊個伶返黎
個個都話有歌正,搞到我都心郁郁想買歌
啱啱打到第一次答問題
主線行左一半未?

魔法騎士個公主三回行動同先制反擊都幾煩
係唔係揀咗語言就冇得轉?
就算二週目都唔得?
無HP回復,map炮同底力已經唔會太煩啦
比安收收埋埋係有解: 佢怕or可能已經知道監察軍內部滲透佐地球聯邦, 喺正式入侵前就先打意識形態作戰, 例如收買政客令地球聯邦根本唔信將會有外星人入侵而放下戒心等等, 同中共依家用國民黨+第5縱隊搞亂台灣內部一模一樣.

但喺果個時勢要令仲發緊夢地球聯邦驚醒 , 唔係用呢種極端手段攞, 人哋監察軍係先玩內部滲透, 認知作戰的話, 咁比安係應該用番思想武裝來對抗, 而唔係反枱直接自己用武力統一地球先. 當然, SRW唔係政治作品, 係賣機器人大戰作品, 比安只係一個科學家當然唔會想到咁撚多

其實舊系列冇諗咁多
就單純覺得國連廢 自己上
而且咁先對得番EX佢個女話將軍同佢似
OG咁撚樣自己專登打輸其實係會同之後描寫唔一致
寺田就咁水準 佢點會比親生老豆清楚個角色
以為自己加鹽加醋豐富人物角色 但前後矛盾 愁又係咁
信賴同伴 認可對手(正樹/ロンドベル)變佐咩都自己搞掂晒
而且又要意淫 最後座機仲要設定埋係srx計劃副產物
真係夠晒公平 唔止版權作 就算鍾意都會係親生踏腳石
魔法騎士最煩係謝加圖個 潛力9

之後公主已經易
S2果D脆皮少血 仲易打
30聽多幾次NT GUNDAM首歌
感覺有啲位好似通靈王首brave heart
推到30個…
勁能到
而家先出去買實體版仲會唔會有特典
V2, 日立出, SRX, 戒道護, 豹馬
我的30皇牌
果陣玩完Alpha1真係對SRX無感
可能寺田都知玩大咗
所以Alpha2即刻寫到班原創主角空氣咁

冇感咪算好 我舉個4個例有3個同SRX有關
玩家都知佢打飛機
佢自己係J個個點會唔知發生咩事
3又發作 但冇1咁勁 所以OG系列就係比佢再意淫多次
寧願死拖爛拖都要放自己野到最後打多次飛機
不過連想睇佢打飛機個班都頂佢唔順 打咁耐都射唔出
快手完撚左OG佢啦好心懷疑個系列賺唔賺到錢 開發費用咁高
以今時今日機戰ge 銷量 同熱度。
真係好勁
盒面有貼紙咪有
我d黃牌係
凱 豹馬 巨大山伊 蘭迪斯 達巴 花園麗
得一個一樣
一定賺到
系統用番舊野
又唔洗俾版權
但唔好賣好難搞
始終餓左接近兩年同埋真係大刀闊斧改系統,咁唔多唔少d人都有期待既
啲濕鳩動畫畫得咁靚成本都係番度
版權作反而求鳩其又cut招又剩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞