香港行山路綫及資訊討論區 (2)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
法門古道輕鬆過救援徑
見舖晒木板以為好chill,點知係地獄嘅開始
Thx,下次單M試試
如果快腳衝落去嘅話,快過搭巴士
近近地魔鬼山
最後嗰個纜車塔落返東澳古道,嗰度垂直差300m行咗成大半個鐘先返平地
平山,紅香爐峰,蠔殼山,大東山
Thanks 景觀唔錯東涌應該幾好行 不過上次行過勁多人等巴士
23號貴到痴線
次次都昂坪經法門古道跑落去東涌,30分鐘出到東涌
非常good points(除咗問人攞水,自尊問題)
睇黎要放棄郊遊心態至得。下次相似路段,會放棄帶相機/唔等洗嘢,換入多1-2升水(可能麥七 X 麥八,都之前分別行過)
行山拎gopro
我都想買返部
除左真係郊遊慢慢行先會拎相機
士多係蕉徑入面
不過天氣咁涼冇太陽都要飲咁多水,巴打你係咪件衫質地有問題/背狼焗住晒背脊/平時本身成日都口渴?路程都唔係好長姐
地塘仔多山路少石屎路,有d上落咁啦,唔難行
多謝你話我知士多位置
以為前面有水補給,咪放心飲。而且沉日早上大風又寒,所以行完雞公前都冇剝長袖衫

背囊想換好耐(背後通氣,G/ O字頭,Amz 上model 好耐前已揀好,但仍在周圍貢,想睇吓實物先至買)

大汗人走長線,背脊濕到痴實背囊,真係非常惡頂
FYI 4代男女版都返咗貨,中筒要訂
通常你哋係feel到唔太掂先抖定會set checkpoint俾自己定期抖一抖
有冇行山tee 介紹
之前montbell 件山同岳果件幾正 但唔見有得賣了
諗到就行完去食野 就會好有沖動拿拿林行完走人
我會set checkpoint,但唔好俾自己休息太耐,啲肌肉cool down咗就麻煩

有無巴買個呢隻, 散熱好唔好?? 我係大汗人士
POST 錯圖
應該下面個款衫, 散熱功能點? 會唔會好熱?

行山著咩t好
迪卡龍
終於玩左次大東鳳凰來回
不過我係石獅山上 同落南山
冇落黃龍坑

屌你去到最後就去到南山1km俾狗追
聽住啲狗吠聲向住我哋方向來緊
開住頭燈跑埋落去巴士站坐車算
仲諗住行埋落去梅窩
Monttlbell果件幾好
我有件長袖同短袖
保暖但又透氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞