香港行山路綫及資訊討論區 (2)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
黃浩聰勁到 sub47
人地分享就話人自大我睇哂佢打既野就真係睇唔出佢邊到自大,淨係見到好多人係到鳩屌
咁你咪一樣咁自大,人post下麥徑全走都俾你屌,家下連登開post洗唔問過你先開得
想問今日西貢多唔多人?
佢講野1999 自己搞個公關災難出嚟咋喎
又唔係我要求佢被人圍屌
如果個個好似你咁諗
咁永世都無人對自己言論負責任啦
咁關自大乜野事邊到見到佢自大
我剩係見到你#650個回覆仲自大過個邊既樓主講到麥徑全走好易咁又石屎路又唔洗討論咁,笑左
你覺得佢唔係咪唔係囉
就係佢呢類自大嘅人先會咁硬頸 有動力堅持繼續行
不過連公關災難都唔諗住拆
下下口沒遮攔咁有咩用啫
我諗你去葬禮唔會同人講恭喜發財掛

我post(1)都有幫佢口 駁返班道德撚
我好得閒無野做 滿意未?
47應該淨係夠我抽住走老麥
你真係癲連人地係因為自大先有動力繼續行都知
今日二連走雞公嶺 X 大刀

# 打石湖村搵唔到士多,連汽水機都搵唔到(三升水膽剩番一升多少少水,捱到大刀屻頂乾塘,好很好很淒涼)有冇巴絲知道士多响邊?(啲狗好很惡好大聲,行近睇,掉也聲,原來丁屎咁細隻,勁想出動打狗棒)

# 之前雞公嶺,大刀(打石湖上)都分別行過,完全冇意識過,連走打石湖上北大刀天梯加暗斜,原來係咁乸難頂!三大連走日落前完成巴絲,究竟你哋係咩構造?

上次經過都揾唔到,連汽水機都無,去到連姐先買到支寶礦力,補充完先有力跑落荃灣站

Ching今次行咗幾耐?
三大只能天氣凍先行到
我舊年行25 26度都行完二大退出

今日好曬
上雞公嶺會乾蒸咁
飲多左水

我前排夠凍行完三大都係唔洗3L水
但舊年行到大刀屻已經冇水
粉錦公路同林錦公路好應該整部汽水機
3.5 +4.25
因為到打石湖知道唔夠水,避免中暑風險,上天梯進入另類模式,如果下次番卓,點都會準備四升起標。唔夠水連打卡都求求其其,金銀二橋今日個景超靚,可惜(最恐懼嘅事情,係中暑被抬落山,跟住畀人話不自量力.....)
想問下打算行鳳徑一二段。視體能情況再行第三段
度緊plan B, 假設如果體能唔夠的話就打算地塘仔效遊徑=>法門古道去昂平, 請問難唔難行? 石級多唔多??
飲幾多水好睇天氣,無太陽2L都夠,試過30度杯靈3L都唔夠,真係渴起上嚟都要問吓人
要縮短時間可以試吓喺雞公啲落斜跑吓,大刀都有段樹蔭適合跑
如果可以兩個鐘搞掂雞公,應該就可以8個鐘內三大
有冇ching 知有咩山睇日落一流
暫時去過青衣 雞公嶺 青山 西高山 睇
鳳凰山,如果好天嘅話
無行過,等ching報告
其實我都想知有無邊條路昂平落東涌無咁多大石級,聽到都覺得膝頭痛
如果你連鳳徑1/2/3段都無咩信心連走
建議你試下由伯公坳上大東山頂+二東山頂
再經黃龍坑落東涌試下腳先
未行過地塘仔,但行過法門古道
法門古道全石屎路,好易行
試過行鳳徑三段去昂坪經360救援徑落東涌, 膝痛到pk
全程石級,以後咪搞
我去拜大佛,所以要咁行
昴坪救援徑
唔太識影相,但條路落山一定係垃圾
昂坪落東涌行法門古道都輕鬆嘅
沿路石屎斜路+唔算好多嘅梯級
45分鐘左右就落到滿東
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞