[LOL] 英雄聯盟 S11 世界賽討論區 #834

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
AD呢個版本難CARRY 手一定要夠長
RNG應該準備左2套
jayce/tris j4 tf/galio 炸彈/飛機 硬輔
最舒服上路節奏
一係等打團戰
馬嬲/凱能/gnar 李星 galio/馬爾/波女 大東/mf 硬輔
對面唔交點燃又點樣秒到隻燼… 打燼1/3血係兵仔 你見佢地未打到ad就被逼退左 連塔都冇射佢地
AD有淨化有閃都唔願意俾pyke拉中先交都有問題啦 有咩好討論
根本上面情況黎講pyke仲難dive過naut佢都咁早交閃 貓招虛弱就唔討論啦 佢驚放唔切AD被秒都可以接受
pyke拉中 J4 eq中之前應該仲有機會閃 同埋好似我上面講咁 根本貓齊招既情況 唔夠輸出秒到燼 盾 兩下補血 虛弱 上面硬要講反而似AD唔肯take risk換對面失誤
上面張圖結果論黎講個tp交換唔到任何野 輸左3招 咁你冇講錯
但真係唔需要將早期既ad睇到咁重要 take risk 1換1都係jg賺 換唔到頭都會交換哂啲spell
下面張圖真係冇野好討論 太早tp 血又換唔到 J4 qwe都冇交到更加唔好話spell 順便冇視野 野區爆
唔知咁落力討論支那隊做乜
死支那仔死返上百度微博同人傾支那隊啦
我夠一早就話唔應該帶tp
早t 你只係睇到塔龍野區爆左
遲t 你有冇睇hle之後打無閃既燼點樣輕鬆dive
咁你算唔算睇得表面
上面都有人支持我睇法
我理性討論 不斷舉證 你就屈我死撐
算啦 唔討論 你岩哂
…river唔係psg黎架咩 我係咪睇錯id
黃屍咪搞事
咁講啦ad爆開既情況 你sup係貓
都有機會靠上面打起 你出talon連jg都爆開 你根本呢場唔會有裝備去殺人 你ad俾人dive咪食兵 等maple幫 點都好過野區一爆成個野區變左人地花園
帶tp無錯 問題係tp 嘅timing 你明唔明呀
上面條支那仔熱烈討論緊RN支
你個死RN支風扇
返去j阿維ok? 唔好搞事
佢J臭牙誇
連登仔elo咁低
除左識睇d明顯戰術 RNG4保1
仲識d咩
你唔係想佢地班低端分析LCK啊嘛…
簡直係侮辱
佢做開煙灰缸
hle個場無淨化
第2場psg醒左 點都唔帶 帶多招保命
應該拎ad換jg經濟 我認同
係怕下路個洞停唔到姐
都係既 貓塔龍重要d
https://www.youtube.com/watch?v=Z59dZw5yuNQ#t=473m5s
mad保住jg節奏 馬嬲tp都用埋
Deft呢種你睇佢數據會覺得佢好勁 傷轉率 kda全部都好高 但真係有睇佢比賽既話就知條友就係會無啦啦係最關鍵既位送頭輸左場game
我睇法係 果場mf招大冇乜作用 bp果陣psg應該都理解呢點
1.燼肥唔起既話應該好遠wr扮忙補傷害就算
2.lb talon係有貓既情況應該唔難埋身打mf一套之後退場 先不論秒唔秒到
3.關招w
由咁既情況再去睇我覺得呢場下路真係工具燼黎
飛機應該係cryin最終兵器
每次生死局就會拎黎用
然後成隊打法就會變曬
好耐冇睇lpl rn支風扇點睇打edg
幾時高質分析rng edg

呢到講過tp都可以講兩日
我不是RNG風扇
今晚安排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞