[LOL] 英雄聯盟 S11 世界賽討論區 #834

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
但唔係話好似一隊第七個候補成員係要好緊急嘅情況先用到?啫係類似oner病咗,上唔到場先可以上第七人咁。
依家4強 DK係咪會撞T1
唔係 hle會報返Regional 嘅仇
算把啦 上路都打爆你
上次打RNG五放Kaisa又淨係比Khan玩垃圾賽恩
輸真係抵鳩死
即刻往死裏打搞掂佢啦 爭冠喎大佬
打死cuzz? 垃圾一個
Ruler係勁 但meta唔到佢玩
個陣都係Bjerg+4 wards
咁佢不如做教練 Bjerg and 5 puppets
但發現5條友都唔係幾掂 都係落返場指揮算
對事不對人 帶TP冇話錯 人地明明講明係太早傳出事 果波等俾人A先T一定好過咁樣T
1)4招係齊到 呢個唔洗討論
2)J4 Naut MF 3隻集火成功未必秒到燼 貓落地A上盾100左右 heal 當俾人點燃減半都50 貓補減半 當60 210加兩lv自帶既體質同虛弱一套真係未必死
3)太早T對面走左你冇視野係河道 完全唔知jg動向 你只能夠企係到陪下路食埋波兵
4)遲T對面坦兩下塔走左 下路/JG贏狀態 雖然都係要等塔下波兵死 但個時間相對短啲 同埋如果係JG坦塔 一定唔會出現後面既藍buff被偷咁既on9情況
5)遲T對面硬殺唔走 就算死左AD對面狀態一定會比較差 野區唔會失控
都諗住出燼做隻工具人 仲諗住咁樣保下路 乖乖食野怪由下路爆好過啦 都出得貓條下路放生隻燼Q/W兵一場咪算 下路ad早期賤過狗
要燼做工具人、唔靠佢CARRY係一回事,由得佢爆俾對面MF再肥多幾重直接穿線又係一回事
而家TP TALON既戰術,就係"想"同時有貓+刺客JG既優點,又可以彌補到貓+燼下路前期弱勢既缺點
當然如果以結果論來講,你可以話,反正你幫完最後下路線都係爆,不如唔好幫。但咁樣結果論,其實等同話,反正場GAME最後都係輸,不如唔好打一樣
可能表達得唔夠好 我呢到係想講佢應該寧願用ad條命黎bait果波dive都好過咁早落去做保姆 對面都未坦塔/俾燼定身 唔知咁早T落去做保姆做乜 反正咁早T既優點得一個 AD食到果一波兵
呢隊唔好咁大希望
再加上chovy bo5未贏過faker
(對上 FPX 時)

Inspired:要是我們要輸的話就用稻草人畫下句點吧

Trymbi:稻草人?那應該會很有趣

Inspired:讓我們看看他們在生涯中有沒有對上過費德提克

(加賽第一場 土龍團後)

Inspired:哇操咧,FPX 小組第四(笑)!

Larssen:打得真的很好,打得真的很好

Hans Sama:但要是我們不要 G 的話,他們還是能贏

Inspired:是啊,他們可以

Odoamne:韓總你他媽是北七ㄇ

Inspired:fpx會輸是因為他們剛剛沒有回覆我的hi

Inspired:他們現在回我了 其實他們之前不把我當人看
嘩屌

個陣條片仲拍到bj幾大陰影
一係叫POE去打AD算啦 之前睇直播成日見佢玩AD
台伏手動更新檔ERROR
I came to win

第一次傳送塔龍打HLE
白交3招技 後面送我都唔計

第二次傳送塔龍打RNG
RNG重多HLE一隻滿血3LVJ4 只交出TP
第2場重要U記帶淨化 計打少1招
有冇人分析點解上面岩下面錯?
16強出局嘅隊有咩好討論
khan 同 canna 今個世界賽
算唔算最好態
khan 同canna 少左好多比人單捉送頭play
Sorry to all my fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞