[LOL] 英雄聯盟 S11 世界賽討論區 #834

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
有冇人覺同組可以同邊好啲 咁樣刺激好多 唔係你seed 2抽咗1隊 已經知道另外兩隊大約打邊個

自隊兩打
好過睇史丹利
太無情了屎單眉
Lck lpl都用bo3,我認為lol依d雪球效應咁勁既比賽三場真係基本
但三場係打3round定直接bo3就另一個問題,但打多幾場我覺得對觀眾冇乜壞處
至於double elimination 我明敗者贏返會令人覺得好白癡,第一round贏黎做乜咁,所以就講緊要俾乜野優勢勝者去消除依種想法,eg side selection/多d ban咁

用例子講或者會清楚d,s8 worlds d鬼佬打曬飛機,甚至話lck第三賽區,但我個人認為kt個年先係真正亞軍,有double elimination 就可以證實我既諗法到底啱唔啱
再大膽d假設,如果kt經敗組入返grand final打ig,我地俾ig頭三場side selection+多一個ban,最後kt3:2贏返冠軍,你覺得kt 係咪唔deserve個冠軍?
退一步黎講,有得睇多次kt vs ig依d咁刺激既比賽,對作為觀眾既我地有咪壞處?
佢地輸左唔會賽後檢討見到lng得贏geng果場有人講
身為當年kt fanboy只可以講唔會

Jeesun迷Bdd
中華姬臭阿哭阿
想睇RNG d賽後環節
感覺上呢隊野冇操作類型選手都入到八強
其實都係得支那長期有做

我見台港澳冇乜 出最多片咪Cyo MMD 西門呢D前職業間唔中出下

睇台就Zod
國動>聖主>>>>賴皮豬
你當牙虎gala死?
我虎世一
最好睇係game 5 blind pick 真係鬥智又鬥運 又緊張
早講啦 圓某人同戰術小黑板大撚把RNG
我認真 虎其實操作係好粗糙
操作怪係得gala 但冇咩showoff位
係得d簡單野 會戰冇咁易死加食兵勁
隊野勁係團隊協作做得好只係
個分別咪反映左係個比分到,會唔會因為比分較高個隊會易d入波?士氣影響個d我知都會有,但相比lol剩係贏個線權都可以開始個雪球,實在差太遠
圓某人睇完lpl咁撚樣應該唔想出片
呢兩個都大陸吹奏家嚟反而cyo幾好睇講得簡單易明
Gala係得msi嗰下衝入去dk殺人
台仔唔整呢d雞精分析YouTuber真係浪費
又唔洗怕比人燒
吸奶世界第一
笑死 佢屌fpx條片睇咗幾次 好撚爽
似係pick個d唔識玩?armut同icon都暴斃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞