[LOL] 英雄聯盟 S11 世界賽討論區 #834

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
如果有double elimination 咪唔洗我地係到諗會定唔會,睇就知會唔會
Cyo
琴日TL 一樣comp輸得仲醜
唔得啦 大陸仔d分析台好多都有大細超
唔係好多野都敢講
佢地好驚暴民
淨係識討好fans多既隊
Dota同Csgo都有比賽打Double Elimination
最大問題都係要打多幾日啫
Bang證實了一切
馬後炮有乜好睇
我認為賽制係點都唔緊要
最緊要大致上公平
double elimination (考慮LPL, LEC 同LCS行緊嗰套)
全勝入決賽嗰隊好似係唔可以輸, 如果所有隊都可以輸完有一次機會我認為全勝入決賽嗰隊都要有

至於時間條rules, 我覺得唔係想唔想繼續打落去既問題
好似D組咁, 4隊3-3, 你打唔打落去都要有一個tie breaks既rules

如果打多輪又3-3點算?你最後都要有個rule去決定seeding, 既然set左就索性第一次tie左就用, 無謂打落去
但點樣set就好講技巧, 勝場時間?Team kill? Team kda? 定6場都計時間?跟番group stage seeding?
其實冇一個係公平/唔on9, 只係揀左佢地認為最唔on9嗰個姐, 哩個都應該要關於riot對比賽既掌握, 如果佢想瘋狂打架打到尾可能就話team kill
但我覺得既然set好個條rule, 你又唔係第一日知, 就應該係跟住條rule玩
就好似作客入球咁, 雖然大把人都覺得on9, 但一早set左你作客入2球=吹你唔脹
q完有去冇回 唔中/中兵就係咁先招大又要q中/flash先用到d人玩leona唔好?
Leona啲技其實好狗
用同一隻英俾人打爆太柒,睇下ryu俾人笑咗幾多年
Gala叫最肯make play
不過bo5牙虎多數都玩番d團隊英 反正無黑人用
牙虎教班垃圾gnar控怒
最緊要係夠坦
頂到多一陣
double eliminate 對勝者組唔公平
其他打bo5 都夠曬
c9都笑到好開心,所以打和
完全唔明點解w要比flat dmg reduction明明本身加雙防搭裂地已經好坦
小黑板 講得幾好
圓某人都唔差
如果純粹站係分析上面
不過佢哋當然幫自己lpl講好說話
正常
Dota TI7 同 TI10 冠軍都係第一輪就輸
之後喺敗部一路打到決賽
有double elimination既話kt真係有機會
反BDD又輸
圓某人好過小黑板好多啦
隻小黑板講操作果d都ok 但奶l支l奶到傻
Ucal 俾人打到今日都未回復正常
小黑板講比賽細節幾好
圓某人講版本變動多

不過 支那狗就算啦
Armut 尋日一波9沖+9大搞輸mad CLS
大家可以睇cyo 啲團戰講得幾好 又有bp分析 啱晒lihkg仔
小黑板淨係講RNG 打贏D 場
唔講輸到好慘個d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞