台灣可能放寬港人移民資格

296 回覆
88 Like 19 Dislike
行唔通,港共可以大量派身份證畀大陸人滲透國軍,一打仗就叛變。
如果40歲以上真係咁多藍紅 區議會就唔會贏到海嘯咁啦
一年係投資移民,但已經被香港人玩爛咗
依家百五萬實體店+台灣員工+三年有營利
連登仔發少啲夢我係台狗都唔會想香港人學揸槍 成班受軍事訓練之後去光復香港同話比支那聽我搵人派遊擊隊撚你有咩分別?當你係cia呀之前wall Street journal話有人去台灣搵asylum都比台狗referral咗去美國啦 柒少陣啦
真,當兵唔講得笑
好撚辛苦又低收入
百祥直頭係製作人啦
但軍事重地唔俾其他國家的人入去好正常
參軍更加唔洗考慮
台灣咁既改制會唔會暗示緊D乜
40以上一定唔係藍多啦
你真係信政府啲數據?
大把黃嘅中年人士,一次遊行都未去過。但係投票就識點投
軍人?
大陸都未敢俾香港人參軍
台灣
正確講係 150萬投資實體店 + 2個全職台灣員工+ 生意keep 住run 3年 (可以無營利)
可唔可以有返香港嘅人工
又一條傻鳩以為打仗好似抗爭靠衝靠勇就得收你咁樣嘅小朋友想唔打輸仗就難
嗰三四個月義務役都覺得辛苦唔好去台灣
辛苦得過留係香港做韭菜?
後生要啫 但過咗某個年紀就唔使
聽住先啦我就唔覺綠營有心機搞呢啲,2022顧掂自己先算啦
連登講做職業軍人

連登話香港個特警測試都已經嘩嘩聲
無咩幾個有把握全pass
https://lihkg.com/thread/1810118/page/1
咪撚搞咁撚多嘢啦
又鳩噏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞