台灣可能放寬港人移民資格

296 回覆
88 Like 19 Dislike
全世界軍人都係敏感職業,唔係本國公民,邊個俾你參軍?

僱傭兵又另一樣嘢
你啱,拎住150萬去英國,求其打份西工,最多個個月冇錢淨,六年後可能150萬都冇郁過,過台灣搞投資移民隨時燒晒150萬入唔到籍
你可以堅持鳩UP
拎本BC就以為曾志偉都變劉德華
我同意

淨係香港人:法理情
台灣人:情理法

個概念已經差好遠
真係民主選舉 6:4已經好壓倒性
台灣投資移民真係搵笨柒,攪三年仲要未必批國籍
拎住165萬港紙不如去英國細城市坐食山崩6年拎bc
第一句我覺得冇錯喎
你以家移民去第度,話俾人聽你係香港人,當地人可能都知2019香港發生咗咩事,唔當你難民當你係乜?不過係知你班難民好有錢咁解姐
pt計返齊1560個鐘就得
咩叫難民你知唔知
咩叫「當你係」你知唔知?
台灣旅行係好,但移民就狗也不屌
係啲唔識英文/學歷低/冇乜錢嘅先會去
都未計台灣揾錢又少,又驚幾年後被武統
人地理得你香港發生咩事
有錢=好人
冇錢=難民/蝗
世界就係咁
完全睇你行為 你言行乞人憎咪乞人憎 你人品好人地都唔討厭你
有D人習慣只以身份背景同身家去評價人,就理所當然認為其他人都係咁,簡單講就膚淺勢利

可以睇下呢對移台COUPLE,就算D片用廣東話,都好受台灣人歡迎,好多台灣人留言支持

https://www.youtube.com/watch?v=GJlCwOK3aXc
係,人哋理得你香港發生咩事,呢啲關人撚事
所以我係話人哋知你香港發生咩事姐
明明係愈收愈窄
成個抗爭都有人因應自己情況做唔同崗位,不嬲都兄弟爬山,Ching唔好分化。

唔係前線唔代表冇付出,梁烈士幾歲?亦都大把車手救手足,前線亦有銀髮爸媽,咪一嘢就話廢中廢老。
百祥係香港人
依家先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞