台灣可能放寬港人移民資格

296 回覆
88 Like 19 Dislike
100% 唔會放寬
想走嘅手足 有bno 去 英國 冇既去加拿大

台灣行政手段玩死你
除左退休會去啲二線城市生活之外 諗唔到自己咁後生點解要去台灣
一 台灣大學生普及 個個人都大學生。專業已經變得唔值錢
二 台灣有天災
三 台灣起啲野比大陸好少少 當年高雄爆煤氣管 花蓮酒店倒塌 宜蘭塌橋
四 台灣人工低 買樓無望(台灣朋友話我知係香港人工去台灣買樓緊係易,但係用台灣人工2,3萬台幣。買層1000萬台幣既樓係好撚難 當然你話可以買遠啲 但係住台北無理由去台中買樓 佢話唔似香港去邊都係搭一個鐘車就到)
五 台灣人歧視人都有一手 試過講普通話唔正比啲台灣人串港仔 講就講聽得明 但係都要扮下你講野

六 台灣人揸車好撚柒恐怖 電單車周圍飛都算少事 佢地考車牌唔洗路試 淨係係佢地考場到兜圈 停下燈位就比你pass 呢樣癲撚過大陸
七 諗到再講
真 搞得台灣行政 已經加拿大 stream AB / BNO 5加1咗
呢啲都真
有能力去英國同加拿大就去咗先
如果去英國同台灣都係同一個門檻
一定係揀英國 唔洗諗
我只信40以上多考量,有仔女,要顧及家人,一定多話後生,但多數藍就係你自己up, 大話怕計數,你口講,第一第二用咩數據?
炒完樓再講
你地係咁叻,就直接沖去777屋企,搞掂佢,講就自己係偉人,叫你地做咪賤狗
呢d係佢地政治標籤,令到自己好似好偉大,實則佢地係後生但票冇投過,夢都冇發過,全情留係屋企扮熱血
專業人士多數識英文, 起碼唔會又食又拎 呃盡福利
全世界只有特衰政府咁戇鳩, 專收支那人蠶食本土人的福利
仲未計國軍内部幾撚垃圾
班港豬睇唔順眼一句唔埋兩句就肯撚定同人地扯頸
你以為打機咩
真係咁多武勇要當兵反攻香港呀
台灣當兵人工幾低呀 以為真係中學訓練營咩
當兵冇哂自由 日日要係軍營 真係當打機禁個制就訓練完成咩
法律並沒有修訂,目前只是研擬中
但我見YouTuber 士多貓好容易喎
做生意做一年就搞掂
https://youtube.com/c/storemeowtv
岩岩先加左3年
台灣已經靜靜雞收緊咗投資移民
百五萬港紙要請3個台灣人做2年既公司
蝕錢既話隨時唔批你

有百五萬你仲過台灣做乜9
如果入埋籍唔知得唔得,
btw, 反而可以入總統府埋英文身邊
咁又冇講錯啵
台灣當兵個體能門檻重低過做狗
佢廣東話都唔識多句
應該係香港出生但好細過移民左台灣
好大機會係台藉
睇係咪紅底就得
藍屍根本無得審
建議劃分一塊自留地比我地自治,我相信唔使5年台灣會有一個強大盟友對抗支共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞