台灣可能放寬港人移民資格

296 回覆
88 Like 19 Dislike
特別改制先緊要,張櫈下年邊個坐都未知
反而覺得為下年打定開口牌就真

利申好鍾意台灣 d台仔朋友好歡迎香港人
但錢或專業人士個門檻搞唔掂
好灰
放寬後生岩岩畢業既會好好多
起碼去到果邊可以由零開始
30以上又有家庭又有父母要養
台灣人工未必負擔得起
如果專業既話又未必揀台灣
始終台灣要既專業(農,工,電子類)香港又少
做醫護金融之類又可以去歐美賺多d錢
上網搵下歐洲好多國家黃金簽證移民
不過門檻係高一倍
未必下下要搵大錢發達既
去台灣搵一萬幾千過人世咪一樣得
對比起東南亞先進d,語言文化相近d
對比起玻狗日本又冇咁大壓力
台灣提高門檻為乜?
大把陸配嫁台灣人 仲未加埋國民黨班人
你估佢哋唔投共?
去得台灣都係想舒舒服服過人世
一有事就收緊移民政策
當你哋班香港人係condom
如果係咁清高
叫你班台商唔好返大陸搵錢丫
嫁過去最易
駱惠寧話香港人不滿政府是因為住屋問題
港英時代又唔見有人不滿政府? 香港人最不滿係
支那新移民霸佔公屋醫療系統 蠶食原本屬於香港人的福利
等陣蔡家軍會屌柒你
真係無人知你做過乜㗎,講就天下無敵
講我? 所以我唔會批判任何人離開,你都冇人知做過咩,可能你自己吊過自己老母
有啲人唔想大幅改變生活環境,咁台灣係同香港較接近
基本上台灣交通紅綠燈
咩顏色其實係冇分別
長居日本始終有溝同問題,諗住定居嘅點都要喺當地識朋友
咁呢點台灣係好好多
不如去新北市仲好
梗係講你條無事生非嘅契弟啦,無啦啦問人有無去禮賓府;真係最醒係你
連登仔唔肯接受真話
其實你唔識字不過算,返去吊自己老母或俾自己老豆吊,反正你咁能猪西醒
你咁醒咪分享下高見囉,叫人吊下老豆老母唔知你有幾醒㗎;
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞