台灣可能放寬港人移民資格

296 回覆
88 Like 19 Dislike
咁台灣社會唔想接收佢地喎
班黃屍過到去咪又係忙住打掃間2000呎大屋,仲講乜撚政治
監就你坐,民就我移
傻鳩先會移民去第三世界
台灣咁鬼大。住多一倍人都夠。
台北消費只可以話低香港少少。 台中都上緊。
香港護士會走去澳洲,因為唔洗再考試。
2000尺?你唔係住London ,鳩租一間屋連花園容乜易有,2000尺係外國值錢?大把人去到英國都係要返工生存,駛唔駛個200萬人一齊去坐?後生個班咪一樣周圍搵國家收留,唔收就吊鳩人地放棄手足,呢個世界就係咁,只係國安法令到大家行埋一齊,國安法已立,下一條就23加網絡

不論黃藍任何年齡,唔走就
台灣識英文冇乜用
班友可能26個英文字母都唔識
頂你個肺開舖頭唔係諗賺錢嘅
諗唔到有乜嘢原因要移民黎台灣
台灣唔反口先算啦
169成功既人都唔知有冇100個
佢越收緊其實越冇可能會有人想去 假設你對飲食業有經驗 又好想拼搏嘅話喺香港或者英國開餐廳都好過你去台灣 去台灣開嘅唯一原因係可以Hea住做 過退休生活享受人生. 其他行業完全係一樣.

某程度覺得班台灣佬諗太多.
連登唔好講真話
成日見到班撚樣係窗口掛支那國旗都冇人捉
大搖大擺咁話要統一又冇人捉
個代理人法唔知有咩用
六四比都叫海嘯,咪撚打飛機啦,仲有沉默大多數呢,計埋成二三百萬人
有興趣咪慢慢研究
其實如果係舊制我都覺得仲有得玩 依家要三年真心玩唔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞