台灣可能放寬港人移民資格

296 回覆
88 Like 19 Dislike
留意票數
仲未講緊一開頭要等起碼成年 成個過程你唔搵agent嘅話基本上好難搞除非專業移民. 最重要嘅係你投資嘅項目要同自己嘅專業或者以往工作經驗有關係. 依家仲要聽到好多人話去咗嗰邊一年之後審批身分證個過程好複雜 唔一定會批. 我搞搞吓都放棄咗
求教路
咩國家可以用百五萬買物業低風險放租3-5年移民
同時又有相對完善既社會保健福利
不過係投資千五萬
唔好啦,益咗共匪仲大獲。
其他唔講
4. 依家仲邊有咁多20-30k你去做都有問題啦
住台北買唔起樓完全係地區問題 台灣仲有好多地方可以買

6. 盲毛多係真 26其實路唔路試都係咁揸
但46早幾年改左要路試啦
退役咬長糧你又唔講大撚把後生仔搏升等退休啦
點都要篩走d公務員
我朋友做護士都係得40k 專業人士 仲要唔識英文
不過台灣醫護人員一向被壓榨

46改左路試真係唔知 不過佢地考完牌出黎係唔識揸車
同埋除左台北外 高雄台中同大陸揸車都差唔多 都係會有人唔跟交通燈亂衝 我親身搭的士試過 亦都有台中朋友同我講 話影響唔到人就可以行 例係死人係生
睇到昔日嘅香港
希望台灣唔會畀人入侵
不論文化or軍事
你當到到十幾廿年兵等退役先講啦,連台灣大部人都唔願意當志願役
鳩吹水當然可以,咁好待遇咁好環境,台仔唔去?等你香港人做呀?
你中途退出,屎都冇,退役咬長糧
親國民黨嘅都有嘅
仲放寛 不了
唔放好過放啦
防滲透
台灣人點會想多一堆人爭底下階層既工做

仲嫌人工唔夠低咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞