[罪大滔天] Sony Xperia 檢討區 (113) - 10月26新機發佈 | 白卡過主

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
鏡盒粉餅之類
xperia pro 既定位係 alpha accessory
唔係xperia

正確啲講Xperia Pro係Sony Professional Smartphone,其他Xperia係叫Sony Smartphone
當 1ii 開始都有得external monitor
Xperia Pro 係咪pro響mmWave 同 可以直插hdmi/usb
成 2 萬蚊就係咁樣?
唔好另外買個 external monitor for camera ?
睇唔透
Xperia定ip13?
佢定位係用5G做直播媒介+External monitor
無論外內用料都好足
就算1ii/iii有external monitor功能usb-c都唔夠hdmi方便
係個螢幕亮度差咁啲
你問呢到梗係Xperia
有bias喎
想知賣點係邊,xperia順唔順
自己上官網睇
youtube都大把評測片
唔明
個blogger用到宜家先知xperia有clear all
为了给Xperia用户更多样完善的本地化使用体验,索尼(中国)有限公司和珠海市魅族通信设备有限公司已于近日正式达成战略合作。索尼作为魅族Flyme开放外部合作后首批开启合作的厂商,彰显索尼Xperia系列对倾听用户声音、提升用户使用体验的诚意。

索尼(中国)有限公司(以下简称“索尼”)与珠海市魅族通信设备有限公司(以下简称“魅族”)的战略合作内容聚焦于Flyme的应用程序适配和对Xperia手机本地化体验的补充。索尼计划在Xperia 1 III及后续新品中,在保持原生态安卓操作系统的基础上,预装或提供用户下载选装Flyme适配后的部分应用程序。
5ii個飛線setting收埋左係邊到
我搵左成朝都搵唔到
跌裂 moon 要畀幾錢
10系就算啦
電話>通話帳戶> (供應商名)>來電轉接
純問 睇下到時裸唔裸好
換mon$2000?
傳TSM與Sony共同建設約70億美元晶片工廠
https://lih.kg/2737760

Sony轉營後野心變大咗
其實...會唔會XQ-BE72 只係中国版 5II
non Xperia Pro要駁capture card先用到個app
不過我認同直接買隻外置mon仲好用同平啲
咁嘅話要全球發佈會咩
賣點呀,我估design囉,相機勁,entertainment體驗都好

碌落順過13pm嘅,用落就so far冇lag過
但前鏡柒,其他app入面用相機個表現會差一截
同預咗future update唔會好似ios咁長遠

基本上轉咗會過嚟兩個月左右,
除咗開wifi聽LDAC streaming music窒到仆街之外都冇咩投訴,
襟唔襟用呢部就未知,但以前計我上一部用嘅Xperia z2到而家仲function到行得走得,
見好多巴打都話仲用緊4-5年嘅機,
應該都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞