[罪大滔天] Sony Xperia 檢討區 (113) - 10月26新機發佈 | 白卡過主

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
睇咗呀,我係用原裝嘢,叉緊亦冇理過佢冇開game
我懷疑係佢個HS mode有時quit咗game都唔識熄
應該唔會架喎
就係出現咗
我淨係得佢原裝charger,而且就咁放喺度叉電冇掂過,所以唔存在開HS mode打緊機嘅情況
唔知咩事
我x1m2上年都試過咁,試晒所有方法都唔得,report咗俾Sony佢哋都冇辨法,叫我洗機

最尾係等下一個update就fix咗應該係bug
我用普通jpeg影咋
係咪要揀第二啲option

我覺得唔聞相真係好夠做
不嬲覺得罪大日景世界第一
電話聞相無乜邊幾部真係好好啦
合成高像素嗰啲囉
影景呢啲靜態嘢合再係幾好J
sony都要IV先玩quad by
唔知係咪錯覺
Accu battery好似會影響battery care
你哋叉電有問題個啲check下有冇裝accu
點影響法
整到bug咗咁好似
諗住一陣去屌隻galaxy watch 4
我較咗叉到80/90就停 大多數都係79/89 永遠上唔到去
唔關事
屌 原來冇得用八達通架...
1 III XQ-BC72
原廠最新版本 61.0.A.15.27 (10月)
香港版本 61.0.A.14.3 (9月) - 2021/9/28 -1

10 III XQ-BT52
原廠最新版本 62.0.A.3.131 (9月)
香港版本 62.0.A.3.109 (8月) - 2021-08-30 -1

1 II XQ-AT52
原廠最新版本 58.1.A.5.441 (9月)
香港版本 58.1.A.5.395 (8月) - 2021/10/6 -1

5 II XQ-AS72
原廠最新版本 58.1.A.5.441 (9月)
香港版本 58.1.A.5.395 (8月) - 2021/10/7 -1

10 II XQ-AU52
原廠最新版本 59.1.A.2.169 (8月)
香港版本 59.1.A.2.169 (8月) - 2021/10/6 +0

5 J9210
原廠最新版本 55.2.A.4.304 (9月)
香港版本 55.2.A.4.304 (9月) - 2021/10/8 +0
sony機邊有
八達通得apple pay Samsung pay Huawei pay支援咋嘛
Xperia 1 III軟件更新說明:
Xperia 1 III 新版系統軟件61.0.A.15.27軟件版本正在發布中,歡迎Xperia 1 III的廣大用戶關注系統更新通知並及時下載更新系統。 此版本預裝適配後的Flyme應用商店,同時,提供適配後的Flyme郵件,天氣,新聞資訊應用程序的下載。
下載方法為:進入設置-系統-高級-軟件更新-應用程序,找到相應的應用程序並下載安裝即可。 同時,此版本系統軟件進一步優化了溫度控制算法,網絡性能等,提高使用體驗。
感謝廣大用戶的支持和對於Xperia手機的熱愛!
試下download個ampere
睇下輸入幾多電/會唔會好低/係咁跳黎跳去?

然後清下socket位睇下會唔會好d
重新開機就解決咗

九成九係BatteryCare認charging profile個下有bug,只係觸發條件未明

或者今代type c port有各式各樣嘅問題未解決到,例如插電腦hang機、有陣時慢速叉電,只係唔係常見所以未有人理
更新記錄唔使 -2
點解-2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞