[罪大滔天] Sony Xperia 檢討區 (113) - 10月26新機發佈 | 白卡過主

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
基本上完全沒有食電問題,設定多而實用,全面性不錯,人性化

同以前note2年代既UI係兩個世界

現在仍然發掘緊Fold既優點

Google自己都話Fold係未來
第一句我以為講緊 Sony
其實 Sony 會唔會出 21:9 摺機
Sony邊有咁多錢買Samsung Fold OLED,大批量買先可以平,加上Samsung Display未必肯賣

買大陸Fold OLED質素又差一截

打開之後21:9太橫了

如果打開之後有16:9就可以考慮下
21:9 tablet
好似有啲難用
tablet已經係3:2 / 4:3嘅形狀
仲諗緊買唔買iPad Mini 6好 希望佢出Tab
MySony保養期仲係得一年.....Sony係咪呃人?
個個睇睇就好
總之有兩年
台灣Pixel6Pro同5iii同價
希望十一月仲有兩年保養
睇嚟android唔塞足料同軟件唔可能玩到高價
高價嘅就冇可能高銷量
除非你目標只係為咗利潤而唔係市佔
香港兩部都無呀
買台水囉
Pixel等black friday大減價
但係美版台版嘅 5G / 4G 頻段好似有啲唔同
台版係香港用到5g同 volte?
Smartone好似有volte
究竟26個部機可唔可做到apple of android嘅起點?
Pixel好似係香港冇一個台用到VoLTE
/5G
smartone唔得咩?我見台水sony係用到Smartone volte
an tab好難打得贏ipad
我都諗緊買ipad mini,市場上呢個size真係無其他做得好嘅產品
以前An Tab都叫有Nexus 7/G Pad/Xperia Tab Compact揀 而家就得返啲大陸機
我印象呢個pixel問題 唔係個台問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞