Google Pixel 6系列將於10月20號發報!

594 回覆
87 Like 15 Dislike
會買利申 準備移民
祝你前程錦繡啦巴打
走得一個得一個
我由Nexus one用起至到6P , 再由Pixel XL用到依家手上的Pixel 5.
不經不覺已經用咗12部 Google親生仔, 對 Pure Android 始終如一!

其實每年的親生仔 , 及新版Pure Android, 都會有D update, 令你有驚喜.

除咗Pixel 5之外.

P5 唯一可取之處就係核電 同 拍片.

所以我好期待6 Pro, 一部真真正正4XL的後繼機.
有冇勇士買pixel 6番黎,Flash Graphene OS,驗證吓有tensor A.I. chip 下,能否仍然De-Google?
其實pixel 5真係唔抵買 用中階chip 萬年imx363 仲賣到咁貴 pixel 6好似差唔多價
咪係硬件真係太低階
冇計啦 , 鬼叫我係死忠咩

不過P5真係唔多掂 近呢幾個月, WhatsApp仲慢過舊Pixel3 尤其是用whatsapp影相, 影完直情hang咗一陣 先見到張相

reinstalled都係咁.
有冇dual sim
冇就局揀samsung
你用邊度匯率計到$7800
唔係$8600咩
好似仲會有摺機
唔係除4咩?
所以點解iphone而家啲機要效能過剩,咪就係等用家用慢咗都唔多覺囉
講真部pixel 2 用到宜家仲幾順
3.8會準啲,但而家好似貴咗?
我搵今日匯率計就$8600
bro有冇tg
係咪無可能有雙卡
Tensor 只係三星製程 ARM 公板+google npu
2粒X1 2.80
2粒A76 2.25
4粒A55 1.80

基本上X1*2上到咩位係幾值得期待

其他就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞