iPad Mini 6 討論區(7)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
唔係入Setting可以買到咩?
唔係不嬲可以後補?
但感覺拎去課室上堂,會麻煩?
D lecture 張台多數都係比較細張
藍精靈話要拎返去
我晏啲試下就咁買唔買到先
其實12.9 個個 mini led mon 用上去,11pro 個mon 分別大唔大?
自己想job notes 個時候同手寫notes 個感覺差唔多,唔會太多誤差。
上網睇YouTube 開箱,有人話其實iPad 9 都夠用,但第一代apple pencil ,寫野會唔會好大誤差?(eg detect 支筆,誤判隻手某d位係寫野)
利申:未買過iPad
有冇人知momax個隻殼係透明底定實色底
透明既就買黎頂住先
我之前iPhone 13 pro max同apple watch都試過喺setting買到,無拎返去
你去士多睇吓機先好啲,本身都想買mini,睇到實物之後覺得都係有啲細唔啱我日常需求(用緊iPad 7th gen)
聽你咁講都係11啱你啲
巴打呢家用緊邊款?
Pencil 1/2 代差好遠?
唔會好大分別
特別你都係做文書
唔係睇相整片

筆1同2寫野無咩分別
1都好精準
用1代畫畫都係咁
文書工作其實都真係唔使pro

但如果你係重度用家
用用下就會想個mon大d
Jot note/drawing/睇片/split app都爽好多
12.9同11比都係咁話
睇你點樣係便攜/使用體驗/budget之間取捨
我呢家係mini + pro兩用
係setting 第一頁會有喎
唔好益啲藍精靈
64gb 灰色係咪都要日日捕住apple store先唔使等送貨
無筆嗰個係透明硬底
原來有兩種?咁啱哂我唔用筆,thanks
買咗麻煩試下摺三角嗰陣,會唔會有磁石攝住keep返個三角形,之前買過啲淘寶貨y摺,摺三角嗰陣係無磁石(但依家用緊個非y摺,摺三角就有)
iPad mini個size好啱我出街睇Netflix同YouTube,但Jelly effect真係令人卻步
你睇片又唔係上網睇文
應該唔驚jelly㗎喎
水波紋係咪都係無解
唔鍾意就唔好買啦
2代筆正好多 如果64G夠用又想平啲都可以買住air先
64G唔夠或者有本錢就上pro住
唔用筆的話 要攞幾大力先有水波紋
用筆見過幾次
平時用唔覺
不過唔知係咪有d機差d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞