iPad Mini 6 討論區(7)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
你幾時有mini係新技術嘅錯覺
mini不嬲都係pro版下放嘅spec
有冇副廠筆可以推介下
到時就有筆直既人就會買mini pro
無既人最後會買ipad9 or mini
就好似iphone13 同pro咁,唔會有衝突
個人覺得apple野同性價比完全無關係
其實上邊d人係想mini pro加120hz mon,而唔係M1,睇上邊無人屌A15慢

蘋果一向做法你越想要就越唔畀你
pro獨家嘅野一日未升級一日都唔駛旨意apple會下放
何況ipad air 都未有,幾時輪到你mini
我認為Apple 唔會出mini pro
因為無市場
同時mini pro會更突顯左ipad 係over power
其實一直啲功能都係由pro放落air再放落mini
最多係同時放落air+mini
我諗到有咩係mini出先
pro獨家嘅野一日未升級一日都唔駛旨意apple會下放
何況ipad air 都未有,幾時輪到你mini
其實一直啲功能都係由pro放落air再放落mini
最多係同時放落air+mini
我諗到有咩係mini出先
其實真係咁差咩我用咗幾日 由mini5升級 覺得好爽 除咗電有少少倒水之外 其餘完全冇問題 唔明點解上面班人好似講到好垃圾咁
總結今年最性價比高係iPad pro 11 128gb Wi-Fi 版
Bts $5999 送 AirPods 2 簽埋卡 最平
佢地最想塞m1 12.9啲料入部mini
可能d人想要5G
ipad pro11 128 5g要7千1,2
根本買得Mini好明顯係因為佢個size先買 用緊a15(雖然降頻) 同埋有新設計已經好好啦如果真係要追效能用嚟做嘢嘅話就直接上m1 pro啦 反而iphone就真係應該要有pro mini

琴日特登熄定機今朝開始用
真係倒水喎冇呃你
4個鐘100去25
好似過份D
洗過機都係咁 唔知有bugs定點
但真係唔似用緊ipad
可唔可以分享下用緊啲咩套?
你漏左部iPad Air
如果以mon size同價錢黎排既話
iPhone 13 mini = IPad mini
iPhone 13 = IPad Air (黎緊既5代)
IPhone 13 Pro = IPad Pro
IPad 9 = iPhone SE

而家已經冇衝突
上邊無人屌A15慢?

你睇下出左三四次感想個位巴打
話用A15打Slam Dunk好似d陳年an tab咁窒喎
佢地當自己係神,神講咩你都要聽,唔聽就係唔尊重神!你唔跟我要求,我就唔買,仲唔係當自己係神?
想問下你地IPAD MINI6 有冇連5GHZ既WIFI會斷呢個問題?
係咪要拎去APPLE到攪?
睇返benchmark mini6 降頻既A15 single-core係慢過冇降頻既A15
multi-core相約,GPU就快過冇降頻既A15

https://www.gsmarena.com/early_apple_ipad_mini_2021_benchmarks_reveal_downclocked_cpu_and_gpu-news-50996.php
我好彩冇,但上面有巴打都有呢個情況
睇reddit有人話轉雙位數channel會有改善
不過我覺得擔心既就去換過部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞