iPad Mini 6 討論區(7)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
我每個post都有講
真係好彩可以趁早無蝕咁賣左出去

少少心得 不喜勿插
我買完玩左兩日已經
睇慣掃慣90hz用返60hz既mini真係好唔順
睇片又唔可以用盡哂個mon
明明用A15 chip但我打SLAM DUNK啲畫面lag到好似十年前既Android平板咁
啫喱mon係有 但對我黎講唔大問題 反正apple唔會正視呢個問題
個wifi有時會斷左幾秒 突然load唔到
新一代相機既升級你當無用吧 反正都係用手機影野多 同埋影落都真係幾矇..
雙喇叭係大聲左 但通常都會戴耳機/連其他藍牙喇叭
轉左Type C要讚既 唔洗指定用lightning 同埋可以駁其他外置usb, ssd
外觀係幾靚幾輕 但左右條邊真係略粗
簡單啲講 apple將部Ipad Air縮細左再裝塊A15 chip 去吸引啲人入手真係有啲hea...

p.s 本身用緊mini 2 一見佢大轉款就諗都唔諗就去馬..但用落真係同想像中有啲出入
比啲少少意見大家
如果未用過ipad mini既可以一試
如果用緊上代mini既可以唔洗哂錢換
如果真係買黎for做野畫畫既直頭上pro
咁air 定pro 好
師兄點check邊度有貨?定係撞手神買?
pro啦
除非你無要求只為左有部pad咁玩下一係就買最齋個部兩三千蚊
Air 64GB都$4799, 256GB成$5999
PRO 128GB都夠做 比Air都係多4百$6399
比多少少買M1, 120Hz同喇叭都值哂
好老實講Air同mini喺2021黎講仲用60hz真係有啲落後...雖然點擠牙膏都總有佢班果粉盲目去買
其實佢個主鏡頭係咪同iphone 13/mini 一樣 (除左無防手震) ?
師兄,請問第一次買ipad,打機、睇片、睇漫畫,MINI 6 夠唔夠用?

AN 8吋機全部都係垃圾,買唔落手,先諗MINI 6 !
如果size只局限喺7-8寸既話,咁一定係mini 6了
除非而家出左部係比佢更好既...否則別無他選
不過老實講我用落既體驗在有比較既情況下真係幾差,可能你第一次用已經好滿足
去apple online store,0200 0600 0800 1400 2000 呢幾個時段有機會有貨可訂。而我自己係今朝check有冇貨嗰陣發現ifc一直有貨放出來畀人訂,咪過去睇下有冇現貨買
好老實,你用一隻slam dunk黎否定A15會否太唔客觀?
新出既idevice舊app未optimze 而出現lag都唔係第一次
講真我玩緊8隻驚 未有一隻係會lag
音game對連線要求高都未有斷線情況
暫時不滿都係個閪mon同埋電量
個mon點閪法
好老實 我只講我自己用後既體驗
咁我都只係玩個隻game, 唔通真係要玩youtuber所講個啲game發揮到佢A15既效能先叫滿意咩
個mon都真係幾閪...肉眼睇都真係好似幾年前啲android平板咁
咪啫喱同大力㩒會出現既水波紋
啫喱我好似已經習慣左 而家睇漫畫都唔太覺
thanks bro, 你明白掃慣睇慣90-120hz既mon再玩mini 6既60hz既體驗係幾差呢..

我講過好多次話mon好lag..只係啲唔識既人成日都話IOS點會lag APPLE一定順新機一定順,大佬呀人地講緊個mon既技術講緊refresh rate呀
唔好一出新機買都未買到就係咁話幾好幾好先啦
啫喱我就知 水波紋係點樣嘅,大力撳落lcd mon嗰種?
咁你玩得部機兩日,iPad OS 15.0.1你個陣有冇得update?
你隻slam dunk又有update未?
update哂
btw, 其實你買左部機未?
買左既慢慢體驗下 未買既去士多玩下先
有時真係唔夠連登仔鬥

我用mini 5個陣話想要full screen同雙speaker俾人屌話mini係低價位唔會攪呢d野

而家mini 6出左就要佢有pro level要90hz 120hz先滿意
我剛剛收到mini6行15.0的確係會lag,講緊掃moon同出入home screen都lag,15.0.1係好返少少既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞