iPad Mini 6 討論區(7)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
我買左啦,trade埋部mini5信用卡收埋refund
只差一步,就係apple要出部Ipad Pro Mini先可以滿足哂啲人
縮細版Ipad Pro, 120hz, 4 speakers, M1
咁又會話貴呀不如買11" pro
其實真係,好似iphone都可以出pro mini
咁又唔同wor, 11"同8" 用法同方便程度都唔同...真係唔可以用size黎比較
平版
Ipad Mini 6 8.3寸
Ipad Air 4 11寸

貴版
Ipad Pro Mini 8.3寸
Ipad Pro 11寸
Ipad Pro 12.9寸
咁而家mini 8"非pro咪用返mini既level去比
下下要越級同pro比咪唔公道

正如13同13pro都唔會拉埋黎講話13點解冇120hz
玩左陣
幾有新鮮感 好過癮
iphone mini唔賣得,下年都唔知有冇

利申同緊13 mini同ipad mini 6
係 只不過話哂叫做2021新機仲出啲舊技術有啲失望
如果佢今次同時出平版mini 6同貴版mini pro有兩個spec咁比人揀就會好好多
都係個句,我俾$3999我唔會用pro既standard黎睇佢
正如我買iphone 13 not pro唔會屌佢冇120hz

我只會屌佢用大劣moon同有jelly
用落都唔錯
我都係 iPad mini 2 升iPad mini 6
我都考慮左一輪先買
重量 Size加埋想要Cellular
$5000消費卷包辦晒
Surface Pro兩頭唔到岸
玩緊d basic野唔錯

唔知Netflix有冇調整過
今日拎左機 開心使用中
連jelly scroll都冇係士多撚機咁嚴重
掃home screen有時係會lag升左15.0.1會好d
size 重量真係冇得輸不過用folio case單手打直好難揸
overall部機其實優缺點都好明顯 值唔值就見仁見智啦
用開an機,試用iOS
不過真係customisation 差啲
少用平板 落order之前比較關注netflix畫面ratio
講真,睇片嘅話,an平版個screen ratio好啲
成部機好完美係差個120hz
搞到買唔落手

忍唔撚住要幫呢部機平反
6:31 until now
長connect iphone wifi & 藍芽耳機
睇左2部2個幾鐘電影netflix
兼中間有用ipad幫手做野
18個鐘仲有31%
邊撚到廢電呀

lag機問題又係9up
我自己用iphone 11 pro
體驗同iphone 99%一樣
我唔知啲人係用開pro 120mhz先話lag又疾定點
我就完全冇問題 玩左陣哈利波特 上網scrolling都完全冇問題

jelly mon就真係有
但通常成頁都係字先會特別明顯
我自己唔影響使用

呢部係我第1部ipad
真係完全冇投訴
更莫講佢輕同單手揸到既屈機好處
見呢到啲人係咁話垃圾又盛先忍唔住回post
即係好蒙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞