iPad Mini 6 討論區(7)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
最緊要知自己想要咩
知道自己乜嘢行先

用番我上面毒撚搵女朋友嘅例子
一開始明明想搵個善良大波妹做女朋友
點知發現啲男仔仲大波過啲港女
所以最後搵條波大仔拍拖就算
仲要條仔心地好壞

原來一開始個毒撚唔係想搵女朋友,而係搵大波嘅人
點解無咗always show today view?
我貼透明加少少紋理
近睇先見到d紋

呢家玻璃貼畫畫
有少少想轉paper-like
睇野矇少少都可以接受
但驚刷mon唔順手
d 人話轉筆頭都ok
去朋友屋企順便攞佢部mini6玩下 個jelly effect普通快少少scroll都見到但apple store既demo機又冇乜野 lcd技術都咁多年 一早fix左呢個問題 似qc唔惦
自己嗰部minin6都唔覺。去士多睇都唔覺。

唔知係我木眼,定係士多擺好嘢我又抽得中好機
我都唔覺,眼殘有眼殘嘅好
今日無aos?仲未買到
too much
jm9
例子:
有人一開始想方便拎嚟拎去
買mini 6 64GB cellular版+pencil 2 ($5199+$999=$6198)
然後佢覺得既然有$6200
不如加多少少買iPad Pro 11 128GB ($6399)

但呢個時候佢就唔計支筆同cellular嘅價錢
同埋唔理部機大咗冇咁方便
air 加少少買pro要考慮好正常
但mini加「少少」買pro就好矛盾
如果接受到pro個size一開始就唔應該考慮mini
定係因為gap mon嗰部啲人嫌cheap、air嫌佢唔值,所以mini變咗第一個考慮?
有冇咁好賣呀,度度都無貨
已經放棄左 繼續用部pro算數
部pro帶出街麻煩好過機都冇得用
aos 見唔到現貨
用左幾日無想像中咁正,好多app都未adapt mini個screen ratio

os optimise得好差 主畫面掃野好似lag lag地咁唔流暢
同埋ipad os ui同icon都唔係預咁細個mon 睇落真係細左小小 勝在夠輕便

最主要用途暫時應該係坐車拎出黎睇書
平時都開出黎 今日都仲未見
想買都咁難
仲有十日送到
有少少lag, 但仲算可接受, 希望快啲fix
唔想日日捕 等佢送貨算
想問大家pre ng prefer買埋流動網路function.我mini2跳6.想買來用耐D.因為而家屋企用緊5G卡.而家5G咁興唔知係咪加埋穩陣D.

但出街用又其實周圍WIFI同可以電話SHARE網.大家點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞