iPad Mini 6 討論區(7)

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
其實係因為有13pro,你唔會屌部13唔夠勁,而係屌點解唔買13pro max

但以家部mini6唔夠勁,屌點解唔出部最強mini,用家想用錢解決問題都唔得
買cellular 版,我係咪去鴨記買張數據卡就用得?
Mini6應該係我第一次買嘅平版
買3啲年卡都平
講到食電已經知道佢哋9UP
我由ipad3玩到而家ipad 11 pro+ mini 6, 唔覺得mini6特別食電/個mon特別差
拍埋11pro梗係11pro好啲, 但mini6賣點係size+輕便
我用緊5G 其實一程車半個鐘 5% 算係咁.
唔明要咩程度 班人先滿意
屋企有冇老人家?出$38 6GB 老野PLAN
如果以moon size排一排,你會發覺iphone ipad兩條line有相似之處
iphone 13 mini > iphone 13 (6.1") > iphone 13 pro (6.1") > iphone 13 pro max
ipad mini > ipad air 4 (10.9") > ipad pro 11" > ipad pro 12.9"

甚至價錢都係
iphone 13 mini,iphone 13相差$800
ipad mini,ipad air 4都係相差$800

兩條line有清楚既定位,而現時apple冇係mini條line上俾你有pro既選擇
將來會唔會有? 唔知。你問我想唔想mini有pro選擇,我會話想

不過用一隻app黎否定A15,又用自己用開pro 90hz黎judge部入門機
咁樣真係公平?
其實個位巴打咁注重90hz,就好似佢自己個post咁講an平板會岩佢d

Lenovo Pad Pro 2021 小新平板
https://lih.kg/hGqMaS
無惡意 純粹用左幾日講下自己體驗同比下意見啲未買到既人
由頭到尾都無叫人唔好買 又無踩到一文不值
幾年前買mini 2個陣真係好有驚喜 到而家都用得好滿意
只係幾年後出左mini 6只係感覺到外型變左之外其他野暫時感受唔到驚喜
新技術新機拎上手我expect樣樣野都做到好掂,做好哂debug比人令上手有嘩一聲既感覺 而唔係比幾隻app搞到體驗差而話ios未optimize/慢慢等佢之後update
換左十鳩幾年上下粗邊mon變full screen,加左兩邊speaker,改左touchid power button,A15 etc。我mini 5上6都覺得好驚喜

如果想玩第一手新科技,就好似係自己post個部lenovo an平板岩你d

而新機要optimze呢樣野,ios同an都會有,俾唔俾時間就係用家自己決定
AOS 買左個幾禮拜
幾時先送貨
我都係
點解AOS要咁耐?
明明周圍都有貨
要學生價所以AOS?
唔係就cut單得閒襟下app重快

咩係「得閒㩒下app」?
今日好似冇
cut 單要比15%?
整得mini Pro 唔買返你$6000都唔係Apple作風
如果真係出咗又咁嘅價錢 又有幾多人會買呢
整得mini Pro 唔買返你$6399都唔係Apple作風
如果真係出咗又咁嘅價錢 又有幾多人會買呢
連wifi緊係唔食電
所以Wi-Fi版都有好處
部ipad mini 256gb 5199 其實加多一千幾百買ipad pro 11吋會唔會好d?有d細舖賣6k樓下續航力 ram 芒 cpu都完勝 ipad mini 6
ipad pro 11" 256gb $7199喎
如果接受到個size pro實爽架,120hz同M1
睇你需求姐
我就唔會拎PRO出街
咁一定mini la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞