[DC綜合 #14] 話咁快又DC FanDome

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
大佬 乜鋪排都冇就要人寫BVS
好啦 寫左出黎就嫌人地長得濟
Ok cut到岩晒你wb 心水就嫌票房唔靚
根住又要人寫正聯
屌你老味其他角色冇乜鋪過就要人出大集合電影
你叫Zack 點玩先
你知唔知係wb要人寫bvs先?
仲要人鋪埋jl 邊個寫都死啦
補充多一點 wb有干預過ww
佢想成個no man land scene del左佢
Dick巴
係囉,CLS,諗唔明
其實呢part 點sell 都一定拍板去馬
WW第一次上戰場出場,show 能力,突破成個戰局
Del 左可以拍乜
J.K. Simmons Is Officially Returning as James Gordon in HBO Max's Batgirl Movie

竟然係dceu
我覺得zack可以做DC動作顧問/有參與
未必主導
DC好極端,之前就路蘭講故事極強,動作廢
之後zack調返轉
MOS 咪Nolan同Zack嘅合作
https://www.youtube.com/watch?v=u97sb4DM05o
有冇睇過呢段MOS解說,一開頭諗住佢都應該係穿作附會同過度解說,但睇多陣就覺得zack喺美術上面真係落咗好多心機
總算有人肯理性啲去分析
竟然係呢個Post入面有人反Zack

今日個人有啲赤口,就入嚟挑吓機

首先我從來唔覺得Zack Storytelling 係唔好,佢拍到啲野好長,我覺得係有需要咁長就係要咁長。

有時野要去浸淫出嚟就係要浸,點解咁多DC Fans撐Zack撐成咁唔係冇原因。

再者Zack有好場部份都係文戲Mood野為主,之後就不段打打打,去Build up 觀眾個投入感同了解個前問後理。

我一直覺得Zack講故事係好出色,但唔好將佢其他戲拉埋嚟相提並論,只講佢拍DC佢係好用心,而且佢係最熟DC個架構,有時我會覺得DC係屬於佢,Nolan真係好有眼光,搵Zack接手DC真係冇第二個更好嘅人選。

如果DC係照住Zack諗嘅路線去走,一定係好精彩,姑勿論佢Casting 搵人選到所有陳設Setting ,以MOS為例仲設計埋氪星人文字,佢Art scene真係好強。

DCEU係絕對絕對要由Zack嚟Build Up
唔好再講Zack好唔好,講足幾個post唔悶咩
不如我問返你依家變到咁DC仲有啲乜撚野可以講?
駁唔到
同意
但The batman同black Adam好似都有啲zack風格
我只係希望佢black Adam 唔好拍到venom咁變左正義撚
講The Batman唔得咩
The Rock拍,好大機會係正義撚
又Zack
不如講下Sandman,好期待無心機原著所以唯有睇Netflix
想講咪講囉 喺到干預人講其他野你jm97
聽住Audible先喇
James McAvoy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞