[DC綜合 #14] 話咁快又DC FanDome

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
屌你 睇下無左Zack之後DC搞咩垃圾出黎
WW1984, bop , shazam, ss2
出dlc係因為wb左cut右cut搞到故事1999
關Zack乜撚野事

Zack在位時藍圖
如果wb生生性性我地已經睇完JL2 啦
其實Zack 啲角色造型真係唔話得
但一冇Zack 啲角色造型即刻出事
水行俠件粟米衫甚至而家閃電俠件新衫都太貼近漫畫
咁就柒到爆
根本唔係吹捧zack 而係大家借zack去屌WB
而家DC fans係要一個熟DC comic background嘅導演去建構嘅DCEU個大框架
有撚用咩
都要wb 放哂手比你搞先得架
所以啲人咪係咁屌鳩WB
就算認為BVS JL唔得 要飛起Zack 都唔應該咁樣推倒重來 建立電影宇宙唔係一部負評或者票房唔夠好就摺左佢 MCU Phase票房同口啤都唔係一面倒好

況且無論BVS SS定JL 死因都一定係WB干預太多
呢個真
就算鍾意溫子仁套水行俠都係咁講
造型上zack真係最好
WW84同BOP係同意,但SHAZAM同SS2有咩問題係唔夠Zack既「文藝」風格,至少係廣受好評
屌wb 好正常喎
不斷插手搞呢樣搞個樣仲唔抵屌?
睇下人地老鼠會唔會咁樣?
見超人票房成績唔好就唔開續集
神奇女俠水行俠收得就即刻狂開續集
人地m記雷神頭兩集票房唔收得都唔會唔開續集啦
最多咪轉導演繼續
蟻俠票房一樣好低而家咪等緊出第三集
比着WB搞雷神蟻俠神早一集就唔玩啦
所以你話要有人搞個框架唔係唔得
前提係wb 唔好搞呢樣搞個樣阻住地球轉就得
唔覺佢部mos有咩問題
睇見閃電俠件衫咁CW真係
你都話啦,兩個鐘係唔夠拍豐富既story,咁點解BVS要擺咁多野落去,又要作為Man of Steel續集、又想行Dark knight return、Death of superman既故事線,簡單咪就係眼高手低
你問華納
Shazam兒童向
SS2玩性器官低俗笑話
你係Zack撚唔該抵制wb
閃電俠件衫同CW GG個件好似樣
其實就係無Zack既風格咁「黑暗」唔岩你味姐,但事實上呢兩部口碑同普遍評價都收得
如果用漫畫粉絲角度,係會好鐘意Zack既風格同元素;但用係商家角度,拍到咁fans向,將咁長電影時數上映,對票房根本無保證,所以WB作為投資方點樣唔出手干預,相反,又唔見華納干預WW、Aquaman、SHAZAM等戲既製作?
Ww84票房同影評都插水
WB照開3
Damage is done. 究竟DC 影視會點 好睇WB同Discovery合拼後新高層們嘅方針

而家只係期望下年果4套(可能5套)DC電影同Peacemaker影集
4套咁多
Peacemaker無咩期望
輕鬆小品
平衡宇宙算啦,無batman仲搞咩universe

Am I joke?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞