覺唔覺得班Touch ID撚真係好煩?

480 回覆
570 Like 2595 Dislike
全世界得香港人賤種咁驚死日日戴口罩
強制呀大佬
我後生仔咁易畀人罰, 係咪你貼錢?
無可能
咁樣case 問題點解決
要整都係整則邊或屏幕
Andorid淨係識出唔同size機海
3.5"最合乎人體工學 1個size就夠
手油撚真係好撚煩
咁廢架我唔洗apple watch都unlock到
回答番有d人話iPad mini Touch ID都得啦的情況。
我諗唯一可能性就係安全性同粗邊問題

我睇AR iPad mini 的touch id 空間明顯大過一部手機側面指紋的大小。當然ipad mini條框都要咁上下粗才可以擺咁長的型面積的touch id

如果 https://ieeexplore.ieee.org/document/7893784
唔係吹水的話,現行手機的側面指紋解鎖的確有一定隱憂係度。正如我講蘋果咁喜歡講安全第一,自然唔想冒險,我個人都想佢有touch id or why not both。今年無係現實。
反正果粉奴才黎,俾咩都埋單
同tvb一樣,做又36唔做又36,整黎做乜

我部iPhone SE又可以再戰一年
之前用touch id揸車唔洗望就得
依家要望 無apple carplay呀屌
Touch ID no problem, 但驗證的面積必須有一定大小才有效減少false positive的問題。

要拿來俾錢的工具人地對安全性固然有一定要求吧。

當然真相得apple 先知,我都係斷估
我有但series 2
你手指解鎖都要望過去睇訊息吧?定你用語音系統?
但唔駛你隻手離開軚盤唔係一件更好的行車安全措施嗎
Apple=中共
邪教黎,信徒=紅衛兵
只會批鬥提出問題同訴求既人

明明touch id 同face Id 係可以共存
技術亦都有
其實加返ipad 個開機製指紋解鎖咪得囉
你份paper其實係講緊全世界device既fingerprint sensor

Ipad mini 6.3mm thickness 都可以做到rear fingerprint sensor
Ipad pro 6.4mm thickness 就faceid
Iphone 13 pro 7.65mm thickness 反而做唔到?
唔覺得係關安全問題所以唔裝
主要問題係product layout spacing
同埋apple 到依家都係硬頸唔會同時出Faceid 同 touchid
咁樣做如果iPhone 會換來厚身左你地係咪唔介意?
用體味解鎖
welcome to android
用緊iphone11 諗緊trade唔trade-in換13
用過老公部iphone12好輕
我就唔信Apple 搵唔到解決方法
間間an機廠都整到屏下touch id 或開機掣touch Id
Face同touch一齊有咪唔洗嘈

Apple有心整點會整唔到啫
的確係
就好似Intel年年擠牙膏
正常俾你都唔出。
一出的話就打低其他型號的機。

好似ff7一樣,以前笑言se 破產之時就係佢公告重製ff7之時,結果都不負眾望。

可能apple股價好似cd project red咁大跌的話咪有可能第二年就有,但都係剛剛我講果句,人地係五年來高位中。
faceid 同撳電話有幾關係?
face id 一樣出過事 實情係兩款認證都曾經有漏洞 都係經過software update修補返

唔好下下就講自己淨係記得乜乜乜 冇啲批判性思考啦

依度講緊指紋又講咗去股價 9唔撚搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞