[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (38)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
好心Diutv唔好咁Chur班仔
上次不可愛教主把聲已經明顯傷哂
唔明點解仲要逼住錄
廿幾歲仔搞到五勞七傷真係睇到心痛
買外國歌唔代表好巴閉
買完腥夢班柒頭都唔識做監製將d歌全部毀哂
又買iTunes榜又買YouTube comment真係好柒
完美破壞咗隻外國歌
真係好撚難聽
炎小姐咁鐘意撚聲
搵撚聲大國d作曲人幫佢寫可以撚聲鳩叫嘅歌咪得
反正佢d所謂fans都唔係用對耳嚟聽歌
目的係反鏡錯反DiuTV所以先撐呢班友
佢成個image都好重支支味
然後又要學哂支那歌手啲衰野
喺到亂chok聲扮到唱功好勁
然後MV先最嘔血
屌你老味九十年代嘅黎明都in過佢
咁嘅歌都有人吹奏真係世界變
有大台carry住上面已經有好多fans喇
大媽區天后指日可待
不明所以嘅大陸人仲話前日壇嘢冇鏡錯係佢哋唔紅
開始一齊踩鏡錯捧腥夢
單嘢DiuTV又冇份搞點會有佢哋
有d仲連王菲都踩埋,真癲
演唱會完接住拍戲拍廣告拍真人show跟住就呢首
根本都冇停過
日本配音員一遇到呢d情況係停工靜養好返哂先復工
DiuTV點會肯畀佢停
就算肯Anson Lo自己應該都會照衝
王菲都踩真心癲
叫隻支支出首開到荼蘼黎睇下先
再唔係出到約定暗湧都收貨
出大媽區Show就搵腥夢
旅發局呢排就搵鏡仔
剩係識話鏡粉踩樂壇前輩
呢班咪又係一樣
根本係d冇留意過本地歌手嘅小學雞
唔知班前輩以前有幾紅周圍焫火頭
嘩屌我睇過張gif
十四歲就識坐蓮
FBI唔該做下野
>>無綫更會待疫情轉好,安排入圍參賽者到台灣、韓國、美國、歐洲等地受訓,每位訓練費用約200萬元

突然記得當初宣傳話入圍有價值200萬嘅專業訓練
有冇商品說明條例
Mirror+Wyman,唔谷先係新聞啦

Viutv真係好識玩,歌就搵903力谷,自己個chill club榜就特登少上鏡歌扮公正無私,但到頒奬禮玩投票鏡又會大獲全勝,高招
上年鳩柏豪好似得個一首歌都拎男歌手獎啦
今年咁既環境閪夢肯定橫掃硬都似
重真乜鬼摰呀
條雙非一早改晒藝名執好晒呢個騎呢look
擺明有晒機心要紅
邊到可以睇到
見到樓上有人post Mischa 想講
Sony dllm嘥咗8年都冇人知呢個女人識唱歌

個show 我有睇
唔同唱腔都駕馭得好好 耳仔好c服
呀祖調教完睇到成個人自信咗從容咗
真心希望Mischa 嚟緊有更多機會

(Manson 以佢嚟講唱得算係咁啦
都想讚下佢台風的確係charm )
903就快變鏡台mirror行先
上星期虎道門播3次仲有後係榜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞