[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (38)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
應該練多幾年就會穩定返啲
calvin依條友cv造假無料到
難怪練極高音都無進步
https://lihkg.com/thread/2458462/page/1
點都有得兜
首先要真係有練歌先
19年叱咤唱live都正正常常,哩年幾差到好似唔識唱歌咁
好過你睇簡淑兒
鏡粉質素 不意外
感冒啦

睇完 原來唔得 封面圖呃左我 成條片行黎行去 乜都做唔到
佢哋嘅火花同化學作用係因為一個係mb friendly另一個係mv
聽都未聽到話唔錯你都係第一人
環球歌手曾比特(Mike)今日(22日)到觀塘出席中秋活動,講到昨晚中秋節,他透露與家人食月餅慶祝,人月兩團圓,問到何時搵番個女友一齊團圓?

他笑言:「以工作為重。(唔恨拍拖?)想事業衝刺吓先。」他透露很快會推出新歌,曲風跟之前兩首悲情歌不同,是熱血快歌,問到可會跳舞?

他笑言:「之後先啦。(你跳舞唔得?)我對跳舞冇乜信心,要惡補吓先,都希望未來可以好似師姐陳凱詠咁又跳又唱,佢係我嘅努力目標。」

講到他競逐今年新人獎,問到可有信心?他坦言:「信心一定要有,不過冇刻意諗咁多,平常心面對,最緊要係做自己想做嘅嘢,想將唔同style畀大家睇。」

講到他與Edan@MIRROR、張天賦(MC)、ANSONBEAN等競逐新人獎,問到視誰為最大競爭對手?他坦言:「大家都係,大家都係朝住目標奮鬥,係良性競爭,無論我有冇獎或者邊個攞獎都戥佢哋開心,我覺得頒獎禮係大型party,反而覺得enjoy多過攞獎。」
ian曲風多變live唔穩

jer欣賞佢唱功風格,但撚聲幾明顯,聽多十首八首應該會好油,同前面幾版有人觀點唔同,覺得佢遲早要轉下style否則會聽得唔舒服
佢首歌到而家都未出,都講咗兩三個月
我想聽開心歌而唔係做兵
即係so far jer 出歌仲係幾吸引
但下年再出首首都係同style歌應該會太油
Jer啲慢歌開始有啲疲勞
如果有唔同style就好
歌手門同KKBOX 成日loop 、睇親都笑唔停
兩個互相欣賞
總理生日,我見家謙有出當日畫的鑽石畫做story
神奇之路開始覺得佢唱歌少少太用力
係因為嗰首歌唔係佢個監製
本身物語系列唱得好好

個電影歌監製同佢唔夾
入戲院夾埋套戲聽就明點解最終揀咗呢個唱法 係夾套戲衝線嗰下嘅 但係就咁串流聽就麻麻 太用力 個高音聽得有啲辛苦
本身套戲都濫用左個音樂
每隔10分鐘就出一次
搞到到最後冇咁震撼
如果最後先出效果好好多
下我反而覺得佢風格算多變
起碼上年物語系列同今年嘅狂人系列已經係唔同style
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞