[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (38)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
尋日開始新一周只播過1次,如果新一周都唔播,即係真係做loser 無咩機會再上榜,903已開始播九月新歌
雖然連登係小眾,但係之前有個post話Viu透露想拍《i.swim》嗰陣,有唔少人都話不如比Stanley做主角wor
咁唔算無觀眾緣啦
同埋佢做《大叔的愛》都唔錯呀
個MV有啲太痴線
利申勁鍾意呢首歌
同埋劇情跳得太快太跨
鬧次交就殺人
仲要殺得咁業餘
假得好緊要
https://youtu.be/HFeZX2X-iBw

mike去左busking,唱隔離
Jeffrey都唔係viu嘅人 捧佢做咩
反而佢可能佢好多歌之前Demo都係英文
之前見有幾個音樂人去佢地方hea ,其中一個係楊彤
應該係幫手整歌
今日港台節目三五成群播咗《特務肥姜2.0》
另外騷動音樂播咗《Megahit》

BTW,我知我咁講真係好天真,
不過嘈幾嘈,港台就即刻播翻Mirror啲歌
咁係咪可以嘈幾嘈,向港台施下壓,就可以令佢比翻啲節目可以播翻啲擺明黃嘅歌手嘅歌
唔係掛Jeremy唱歌難聽到仆街喎
Jeffrey可能肯低價接viu劇
人氣都幾高以新面孔計,viu點都有so,收視都好過stanley做男主
港台不嬲都有播鏡,騷動音樂都播過
只係冇上榜/未上榜
班鏡粉係咪要播到好似903咁先滿意
以前又唔見有人幫hocc出聲
光明會嗰時已經比港台打壓
突如其來的心跳感覺港台最高第二
係8月明顯播少左mirror歌
播同上榜係兩回事,然後勁播同上唔上到三甲都係兩回事
呢啲就幾年前就察覺到

最慘係到依家都係唔知個上榜準則係咩
呢點真係好方便佢哋隨時搬龍門,唔比某啲歌上榜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞