[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (38)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
eric話幫mike整緊碟
我估計今年4首至少
依首幾好聽
903今日即播, 好似好力谷
https://youtu.be/ExrnMPAwPBc

jace chan把聲好薄
鯨落啲歌詞好淒美喎
鯨落意境幾好

不過把聲同狀態無哂當年比賽果種吸引力
上次concert唱依首表演一般
https://youtu.be/fWZg_-4UqHQ
可惜 以為用到
不過903女銀佢仲有機會
首歌上星期已經上左榜
支持呀
我覺得會
基本上佢個人設就係實力派+偏alternative pop曲風,呢條路線係令佢喺鏡團之中異軍突起嘅成功方程式,一旦佢行返傳統K歌/情歌路線就會同Ian/Edan重疊,呢啲咁嘅自殺式行為ViuTV係唔會做
今時今日對呢啲消息,一日未見到實物一律當9up
華納環球話幫歌手出碟有時走數
gin lee今年都無碟出
華納更加係
陳健朗自肥系列
都好難講
ViuTV啲推人策略好有問題
Anson Lo姜濤出job密到就嚟暈低
Edan係咁拍劇做主角,視覺疲勞
冇咁出名嗰六個工作機會爭太遠

倒數兩日
1. 呢個係副作用,但喺公司利益角度有風駛盡鯉其實好正常,畢竟今日唔知聽日事
2. 唔覺,暫時觀眾似乎都仲好受落
3. Stanley拍劇有得做,其他真係睇唔出有咩潛力單飛發展
今時今日得三四首歌嘅Digital EP都算係碟
dear jane
tim live愈來愈差
睇依排演唱會
MC mike今年應該都係出實體ep

我應該無理解錯嘅話
jeremy點都好過Stanley tiger 依d
起碼唱歌仲可以執一執出solo
stanley 無觀眾緣又老,viu 依家捧 jeffrey好過
ViuTV第一屆《全民造星》從99名參賽者中,選出現在人氣爆燈的兩隊男團MIRROR與ERROR共16人。首屆《造星》參賽者中不乏令人印象深刻的滄海遺珠,他們有再戰的機會,hmvod主辦真人騷《敗者重生戰LOSER REBORN》招募19名落選者進行敗者復活戰,今日舉行招待會公布詳情。節目監製是張建聲,J.Arie任主持,趙學而、小肥及徐天佑等會參與節目。

據知參賽者有被認為是MIRROR第13人的應智越(細貓)、在總決賽排第6名的王雍泰(龍志權),還有歐國成(Travis)及先後在首季與第3季參賽的鍾諾言(NY)等。
都好過loser 仲未上榜啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞