[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (38)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
佢把聲係咪薄就唔評論冇大家咁專業
但係錄音爆唔爆得起呢點係佢自己揀
之前首背伴監製想佢唱得激動啲
監製收左貨之後佢自己再錄錄左個比較平淡
可能係佢自己音樂取向唔鍾意咁大起伏
奇怪係佢未學唱歌之前明明係比較低音厚聲
而家連唔唱歌講嘢都變左輕柔聲
今晚C Allstar做dearjane場show嘉賓
叫人靜靜雞?
冇我見到啲留言個個都話明咩事
9up唔使本
(出完post兩粒鐘後補一句:哈哈,都講咗無特別事發生咯!做乜個個仲好似好明咁,嚟祝福我呀恭喜我呀咁,做咩呢?,哈哈,唔理啦咁,收埋,袋住晒先!😆)

(好想知你哋以為我發生咗咩好事,DM please )

(出完post四粒鐘再再後補一句:睇咗pm,唔好意思,唔係講呢樣嘢呀,就算真係我都唔會知㗎,因為其實唔係咁熟㗎咋)

YY自己講 咁你有你諗啦
我就唔再諗
TIME WILL PROVE
炎小姐首歌好撚難聽
每一粒音都係到撚聲
真心cls
算啦佢有開心事都係好事唔諗了
我本身係好奇點解留言好似個個都知
只係姜son粉FF過度衝出嚟柒
吹出嚟加上雙非身份受到藍營愛戴
唔想都要畀佢拎冠軍
越吹越勁話咩幾年前已經俾佢入錄音室學嘢
又話比賽未完已經有公司想簽佢
除咗環星天盟,唔覺邊間會想自掘墳墓
夾硬谷個人出黎仲話係梅姐接班人
短短幾個月就派歌 想有咩水準
論盡出左聲未?
有錢途wor佢 啱啱出道已經有得上大灣區音樂節
根本聽唔哂首歌
把聲撚到我對耳仔好唔舒服,聽左30秒左右已經熄左
仲話仲有兩首呀
大台實會畀新人獎嘅放心
大台圈內最受歡迎女歌手都攞到㗎喇
睇好佢未來係大灣區天后,大陸已經有知名樂評介紹佢

佢撚聲其實match 上面taste
被逼聽過腥夢預告佢唱愛情陷阱
簡直係耳朵難產
編曲已經夠老土成日用弦樂扮grand
佢仲要係咁撚聲
難怪咁多老嘢鐘意聽呢班友
新城可以播嘅歌平均特別高分,論盡「專業」樂評
老豆老母細佬妹都響上面
其實可以索性上返去生活
論盡新城市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞