東涌樓討論 (2)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
真, 可以打斜行路...
有冇師兄對大嶼南村屋有興趣?小弟有3層村屋 (開放式;一房;兩房) 急用錢想放售,價錢由210萬-295萬不等全部中層單位,實用呎數350-550呎不等。全部有露台。

全部單位都可拎到居民駕駛禁區紙。
PS (業主免佣),有意留TG
大風過打風
華懋中標東涌商業地擬興建商場辦公室及數據中心

華懋集團旗下參明以27.78億元投得東涌商業地。執行董事兼行政總裁蔡宏興表示,非常高興投得項目,計劃興建商場、辦公室及數據中心。蔡宏興指出,東涌東將發展成為新市鎮,項目鄰近港珠澳大橋及屯赤隧道,有快速連接廣東省及澳門的優勢,加上政府正積極進行東涌新市鎮擴展計劃,集團對東涌發展非常有信心。
東涌商業地由華懋以27.78億元投得

地政總署公布,上周截標的東涌商業地,由華懋以27.78億元投得,略低於市場預期下限。項目上周五截標時共收到5份標書。項目兩年前推出時流標,今次重推賣地條款加入新元素。地盤可建樓面面積最多約126萬平方呎,綜合市場消息,估值介乎約28億至50億元。
華懋
呢幾年佢d起樓質素幾好架
商用地,未起地鐵都幾難入到去
都係等2029起好東站
佢而加先投到 由design到commence work都要幾年時間
起碼個發展開始有新進展
東涌樓返生未
600-700萬 東環1房同藍天1房 2個人住 點揀好? 見呎價差唔多 位置冇所謂 會揸車
藍天有梗廚 同老婆都鍾意煮嘢食 但都有d殘 應該要再預筆錢裝修 起碼想整個廁所
之後睇完東環新樓格局感覺正好多 同埋新d應該唔洗預太多錢再裝修 但冇左個廚房 好難揀
個post推左半年
一日未解封 東涌都唔會有希望
6-6.5m budget
1人住 會樓換樓
東環1房 vs 映灣2房
大家會就住啲咩因素去比較同點樣抉擇
我情願揀新啲 如果第時會樓換樓的話
700加多些少上兩房
藍天, 向南唔駛食塵
近地鐵, 兩三年後換都易D
藍天近商場同地鐵+有梗廚
東環就新+唔洗裝修shk樓靚會所
睇你點取捨
如果你去到700睇吓有無東環2房,自住同轉手都好d
比著我東環,映灣要比錢裝修
呢個budget得返啲映灣一期低層揀

買樓緊係睇發展 黎緊有東涌東果邊

買左東環一房跟手遲下再換大啲 你到時都有個水位係到啦
藍天向西北定東北好?
正路藍天會貴過東環 因為近鐵 但睇估價就差唔多一樣 所以你可以諗下點解東環個價可以keep住
點解唔睇埋昇薈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞