東涌樓討論 (2)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
睇801,唔記得用引用回覆
藍天第幾座個VIEW好似都差唔多
但海堤就差好遠, 1座最好, 5座直頭無VIEW
不過行去海堤同藍天其實差唔多, 路程上我覺得一樣
師兄講緊既係水藍天岸, 照計個租金會貴過晒東堤海堤, 我頭先講既比較都係1-6座舊藍天,如果BUDGET唔係問題咁就梗係水藍天岸啦
水岸藍天十年多啲如冇記錯。
佢個則好好用,如果唔係管理費要三千中我老婆一定仆鎚買水岸藍天。
真,我都覺得海堤第一座同藍天最入果座相座無幾
水岸個平台應該有蓋,我後日經過幫你睇吓,如果有其他東涌人答到就最好

可以肯定答你如果真係又風又雨,海堤一定要擔遮。
水藍天岸聽聞管理幾好
同埋樓底高好多
水藍天岸一定係最好 密度低 近海 又近東薈城 不過好少盤同貴
海堤其實行返出東薈城都要兜大圈 反而映岸紅先係最近東薈城
東堤係衰舊 但一定係最方便 一落樓就係地鐵同去唔同區嘅巴士 銀行食肆都集中晒係東涌市中心
住映灣/東環/昇薈出地鐵站連埋等車要20分鐘 如果遇唔岩地鐵又要等8分鐘 加埋真係要30分鐘先離開到東涌
同埋巴士又唔係度度都去得到 比較岩駕駛人士
不過到時填海區起好樓 分分鐘要兜晒新樓先上到高速公路 同埋多車又會搞到十字路口個燈位塞晒
水藍如果向內園中低層我覺得有少少壓樓景
始終低層
反而海堤高層個景觀靚啲
不過水藍向海嗰邊應該無敵
最靜應該係海堤或者藍天既高層...水藍天岸因為唔夠高, 所以都會聽到車聲
唔係海堤望機場景個邊先最無敵? 高層望落去係全海景, 大機場
白卡鄰居只睇好唔好彩
都係 海堤機場景嗰邊又係好靚
睇過幾次樓, 個景真係極一流, 夜景都會超靚
不過向北個AA話冬天凍到嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞