東涌樓討論 (2)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
係, 當然映灣有最強會所, 但東環都好好
唯一係SHUTTLE度我覺得佢會佔管理費好大開支
如果唔係咁多戶唔應該咁貴
水藍天岸正係正 不過極少放盤 放得都唔會係800萬 因為係大兩房過500呎 而且呎價拍得住甚至有d貴過東環

影岸紅都17年樓 佢2房全部都唔向海 但就呎數大 價錢都係800以上

就算藍天1期 2房都係無海景 但就比較下樓齡大d 都重有d7百尾都買到ge
映灣個泳池真係正,又有網球場,不過真係開始舊
人造沙灘, 真心勁
東涌正垃圾來, 升極都升唔起
利申: 住東涌
師兄...你除左住裕東苑有機會升幅比較細外, 其他屋苑好難升唔起咼...同年頭比各屋苑起碼都已經升左10%
水藍天岸啲管理費好費,三四千蚊一個朋,老婆本身心儀呢個屋苑,不過比啲管理費嚇親。
師兄...你比左其他區升幾多未?
上年買,差唔多已經升左30%喎…當時睇到都好難相信係真
但水藍天岸真心正 永久海景(好似係) 梗廚 算半新 近東薈城
巴打 不如你睇一睇早幾個月ge平均價先 突然火箭咁wo
老婆見到佢大堂自動門出晒水
仲要算低密度。

上年睇過個盤七百中左右,內園景,都好快賣出左。
我都係鐘意佢低密度 無咁迫 再加埋個梗廚
露畸唇計, 水藍要開摭, 藍天海岸唔洗
內瓏同會所就唔知邊便好d?
係呀,老婆打死要梗廚,明廁,睇完念念不忘。
仲要有露台,大廈外牆都仲算新淨。

所以佢收咁嘅管理費都算合理。

巴打住邊個屋苑? 小弟住海堤
無記錯水藍天岸2房有向海有內園 向海好似較多 但唔可以太低層

藍天海岸2房就全部都向山

內籠一定係水藍天岸好d 樓齡都贏左 會所無記錯係共用
水藍天岸同藍天海岸唔係共用一個會所嘅咩?
我住荃灣西但想換間海景 東涌係其中一個target
荃西唔好咩?D樓都仲好新,所有野都方便過東涌除咗去旅行外

一於去馬水藍天岸
水藍天岸果便無自己會所?
個會所咪行好L遠, 過返來藍天呢便
露畸唇計, 再輸多樣
我係住新樓 交通都方便 suppermarket都多
但係無海景同埋人有d多
另一個私心原因係想買車渣車
個人認為水藍天岸同藍天兩班客路黎
藍天上車盤客為主,水藍天岸就對生活有返少少要求。
都係果句, 巴打同其他區比左未?
就算照你講法, 都係呢幾個月先火箭, 人地升左好耐
態度正確
住東涌養架電車真係冇得輸。
追落後你仲想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞