(Sprint Quali) F1 2021 意大利站 討論區

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
Redbull 拍monza 條片既budget 計唔計落budget cap?
飲料隊PR又屌打其他人
都唔知咁嬲做乜
我覺得秦仔可以再觀察下先
如果真係鬥唔贏Lat少先笑鳩佢都未遲

Btw 支那周
https://the-race.com/formula-1/mark-hughes-albon-deal-hints-at-mercedes-red-bull-f1-power-shift/

秦仔背後嘅2025 PU 角力陰謀論

總結
- 2025 PU 轉例,VW 集團(VAG)一直有興趣並有出席FIA 嘅相關會議。

- 康打退出,RB 接手,VW 如果2025 轉例時落場,可以直接向RB 買個PU 部門嚟搞。

- 現時 2025 新例嘅其中一大爭議,係MGU-H 嘅去留,有興趣加入嘅VAG 當然想搣咗佢,大家實力洗牌,Ben 屎垃利當然唔撚想搣,話晒用咗咁多人力財力先貯到依家嘅實力。RB 取態未明。

- 威記現 team principal Jost Capito 曾任 VW Motorsport 掌門,亦曾喺Red Bull 仲只係sauber 贊助商時做沙巴大佬。

- 被問到簽秦仔係咪投牛,Capito 回應曖昧。

賣PU 即係收𡃁,賺錢之餘,改例voting, 練幻幻呢啲嘢都有得傾。假設威記真係過檔咁各大陣營就會變成:
黑平 橙平 綠平 威記
大牛 細牛 威記
垃利 沙巴 哈屎

咁Benz 嘅優勢就會消失。
FF 吓如果VAG 真係買RB 個PU, 整返個 Red Bull Porsche, 細牛直接叫 Lamborghini, 加個威廉士賓利,都咪話唔好j。

Andretti 有意收購 Sauber 或 Haas, 而佢喺 WEC/ LMDh 最終埋邊個堆,亦可能會有關連
PR唔計
飲品隊係因為要搞PR而賣飲品既飲品公司
Say no to chi-na zhou
多一隊
即係投票時多對手舉咁解者
不如搵埋 Seat Skoda 入黎(即係VAG分身之一)
Seat skoda跑rally同房車就預佢地
跑formula無助marketing 佢地點會理
重有Man同Scania
覺得gio值得留返係f1但又覺得de vries值得比個機會佢上f1
心情好矛盾不過邊個揸都開心既
唔使爭, 支那人揸
上次開會已經分咗兩派
平治 蕉想保留依家副偈不變
反而垃利 紅牛想轉V4T+拆MGUH
而且VM要入場只會係波子+Audi
唔好FF 林寶 賓利
用返而家既V6T拆MGU-H + bio-fuel 中間落墨就比較好
如果轉V4T 又同時縮番細部車都ok, 呢家部車始終太巨型
部車大係因為無左入油
嫌架車太快 太多馬力
應該會變左f3 engine
又真係幾靚
希望下季秦仔爭氣D。主席到宜家感覺係幫唔到Max. 講佢咁有經驗佢真係犯錯多

和牛今季越揸越柒 又成日radio發神經

支那周唔撚想見到 污染條跑步
無turbo 啲聲靚好多
V4T既話Porsche 應該即衝出黎
V4T會易玩(開發難度)過V6T?

不過V4聽到都唔開胃
Porsche 用V4T 贏Lemans, 講經驗贏哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞