(Sprint Quali) F1 2021 意大利站 討論區

1001 回覆
5 Like 13 Dislike
似albon 喎
其實最似應該係Jack Aitken
仲要都係Williams
飲緊水差d噴
真心我都覺得秦係唔差
你見佢19年半季上大牛都叫不過不失
唔係火腿狗撞佢兩次加條死廢老係咁捽佢冇曬信心唔會搞到咁
講真而家佩狗咪又係柒Q正賽後追
只係個分野係佢追到秦唔得
一句到尾比啲時間佢我諗佢都會交到貨

唔知Dutch GP會唔會出 Behind The Charge
我講事實
三兄弟
奶無爭冠壓力,仲有辛斯做阿哥
素直程有古叔求得分算

相反泰仔細牛都未坐暖就升佢去韋少牌壓力煲揸架怪車,仲要幫手打宇宙艦隊
喂,16年部大牛都正常人揸啦
其實講左咁耐
有冇統計秦 氣 佩 大牛各自既平均得分係幾多
氣果半季 六部車爭頭三
泰果半季 得3部爭頭三
無得咁比 至少氣走左大牛
真係翻生
https://youtu.be/_BbiqtvSHSM

剩係揾到各自頭 5 場同 max 比,其實 Q pace 都係 gasly 最快 …
https://youtu.be/J2K1EE0lCuM

仲有呢條頭 6 場
基本上都係 gasly Q pace 最快,但 race day 就慢左同搶唔到分;相反 Perez 除左 q 慢,其他都做到功課
氣係大牛12場拎到63分 平均5.25分
秦係大牛26場拎到181分 平均6.96分
佩係大牛暫時13場拎到108分 平均8.31分

如果睇平均分一定係佩最好 氣最差
但樣本數唔夠多
同時每季爭冠既隊數量唔同
根本上唔可以咁樣做結論
秦去左william就冇得race so hard la
keep住下遊可能
仲要計埋今年大牛架車勁左咁多
各位,我想問下係頭Post見星期五晚FP1完有Quali

星期六又有Sprint Quali

兩者係有咩關係架?
氣而家屌打, 唔使比啦
AT一哥
上次英國站冇睇
今年小左一隊爭
Gasly果年三隊6部車
大牛排第三,算係咁
泰果年兩隊 得四部車
比啲時間啦
去細隊build up返信心對佢之後都好
睇下氣就知
但係氣有要證明自己個種決心
希望秦都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞