[已成感情台] 是咁的,我同女神做咗鄰居 任屌唔嬲 唔屌會無勇氣

727 回覆
30 Like 43 Dislike
所以咪覺得佢唔係鐘意個女仔
只係鐘意有個係身邊陪佢
佢最鐘意都係自己
你答有就應該已經得咗米
但你仲細, 未識flirt人
吃午餐,就如過去的三百多天一樣,沒有任何特別的事情發生。

「呀男朋友,你好似有啲承諾未兌現喎。」 聽到這句的我腦袋立即快速運轉,嘗試搜尋她口中所說的承諾究竟為何事。

「睇你個樣都唔記得㗎喇唉,唔玩你喇開估喇,你好似講過話你自己係我臨走之前會煮啲嘢比我食㗎喎,今日都已經臨走前最尾一日啦,仲唔煮幾時煮呀?」她鼓起泡腮叉著腰問。

「我記得!我緊係記得啦!所以我咪諗住而家去買囉!滑蛋豬扒飯吖嘛!」我連忙為自己辯護。

「係~咩?」她瞪大眼睛看著我,把心底裏對我的不信任全數刻在臉上。

「緊係啦緊係啦,去買嘢啦。」我連忙拉著啊童的手往超市方向走。

剛進到去,啊童就已經被零食架吸引住了,

硬生生把我拉過去那一邊,

口中唸唸有詞的自問自答要買甚麼零食吃,

時而想買薯片,時而想買糖果。

最終她表示小朋友才做選擇,她全都要。

讓她買完零食後,我們才認認真真去購買材料。

我們推著手推車,把整間超市由頭走一遍,

打算發掘一下新事物,看看有沒有東西適合我們,

又或者,我們純粹只是享受這種一起行超市的感覺而已。

付過錢後,我們便分別提著兩大袋物品回家,

作為一個支持兩性平等的人,我當然要讓啊童也拿一袋呀,

不然便算是大男人主義及歧視了。

回到家後,我立即開始準備是晚的晚餐,

臨離開前的最後晚餐總要吃好些,

吃完才能好好上路嘛。

她如以往般,乖乖地在廚房找了個不會打擾到我煮食的位置陪著我,

也算是件好事,至少她不會搗亂。

「等~寂寞到夜深~」萬事俱備,食先再煮。

「點呀?煮完喇?」啊童問。

「係呀,搞掂喇,食先再煮,而家做下其他嘢先啦。」我對她說。

「咁呀,最後一日,緊係要打多次overcooked再睇多套戲啦!」她興奮地說,然後徑自走了進我的房間然後開了我的電腦。

對於啊童這樣做早已見怪不怪的我隨便拿了張凳便坐了在啊童的旁邊

,她純熟地開game插手制,很快便開始了遊戲。

這個遊戲最考驗的,其實是分工合作,

然而,我每次跟啊童玩都是搶著同一樣事情來做。

最後,當然是很低分,偏偏啊童是一個很執著的人,

每一關都一定要拿到三粒星才肯去下關。

所以玩了這麼久,我們仍未爆機。

「好廢呀你!又係你喇!搞到攞唔到三粒星,搞到火觸添喇!」

每次不過關,我就會被打一下。

真可憐,打個機都要受皮肉之苦。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
仲有心情寫文
仲叫人follow你ig,你咁中意被人dm屌
有無諗過就係因為心情唔好所以先要寫文
暑假減產就係因為過得太開心
將自己快樂建築係阿童痛苦身上
打個電話同佢講話 好掛住女朋友把聲 啦
講兩句氹吓人都唔做,抵佢愈行愈遠。
好耐無碌開講故台,碌碌下發現呢個故無啦啦做咩咁多負皮明明之前都好地地,於是㩒咗入嚟。
我之前係紙言都有追一排,後來返工又攰又忙就無乜時間追,點知入到嚟有花生食

未追曬,但大概了解來龍去脈。

我明萬言巴嗰種躊躇不定,未經歷時間嘅洗禮;其實表白無咩好驚,當然成功同失敗個差距係好大,但到頭嚟表白係對自己一個交代,好俾自己係呢段感情可以close file,好似你寫故咁⋯⋯寫完個故,淨係俾讀者一個交代咩?最緊要乜唔係你自己咩?

就算依家你覺得好似漸行漸遠,佢都知道咗你嘅嘢,依家咁樣其實無可以點,追返人?倒不如話講清楚佢,掂又好,衰又好,都瀟瀟灑灑,似返個男人,我諗上面嘅巴打係睇唔過眼你婆婆媽媽,拖拖拉拉咁姐

唔需要準備,唔需要氣氛,想講啲咩,直接搵佢講啦
依家後生仔係咪唔睇求婚大作戰㗎睇完你就知唔會有一刻係for你完全ready好曬

巴打summarise得好好 我諗呢度好多巴打都係恨鐵不成鋼 想屌到萬言醒 關係嘅嘢係雙向 個女仔係咁拋條繩出嚟都無人接 再主動都會灰 呢次點都到萬言要厚面皮啲去追返人啦 當然前提佢係真心鍾意人先

Between巴打我有追你文㗎
其實如果佢真係鍾意你就算你咩都差過第二條仔都冇所謂但係你連試吓主動都未試過就放棄? 仲話咩怕失去?怕柒怕柒啦柒頭皮,其實還掂你都柒咗同失去咗啦點解唔試吓捉住佢呢?

當然你都可以選擇放棄, 不過你又點痛苦又後悔都唔好同我哋呻, 條路係你自己揀嘅,老閪都要行落去
仲有唔通你真係覺得你依家仲有機會做同佢做返之前咁friend咩
當兩種情況啦, 第一種佢冇鍾意隊長, 你之前嗰種嘅情況係因為佢鍾意你佢主動去搵你, 跟住你條撚樣只係被動咁樣接受, 咁當依家佢選擇咗唔主動搵你啦你又唔會主動搵佢咁樣你哋又點樣會friend返呢?
第二種情況佢真係鍾意咗隊長, 咁佢都有第二個目標啦點解仲要搵你呀, 唔通真係你啲文特別好睇咩, 同埋佢都有目標啦佢梗係 會同其他異性拉開距離,咁樣你仲點樣同佢做朋友呀?
結論你依家唔主動做啲嘢你只會淪落到同其他嘅追求者一樣
個個都叫你搵條女你仲寫乜撚野文
乜你真係傷心?你好愛佢咩?睇唔出喎
原來係咁,我明你錯乜,錯在太年輕,唔識抽離自己喺上帝角度睇成件事

1.個男仔幾好又點?係唔係有第二個更大波更靚嘅女出嚟你就會變心?唔好否定自己,你同時否定緊當初條女鍾意你嘅心情。

2.唔會做得返好朋友㗎喇。做返好朋友嘅話你會肯定自己唔會又想溝返人?然後咪又loop多一次。
依家一係去追返人,一係變陌路人。

3.大家之前都講咗好多次你會得,你唔做。客觀同主觀嚟講你之前都係有機會,失敗率當然唔係0,亦冇可能會變0。你一直擔心個唔會變0嘅失敗率,唔把握失敗率最細個陣行動,就變咗依家咁。

4.佢只係同第二條仔傾下計啫,乜冇你同其他女傾計咩?對大多數人嚟講一日未一齊一日都係未知之數(你就係一個例子)「因為佢痴住第二條仔所以我都係唔試喇」根本唔成理由。當然條女諗乜冇人知,呢度嘅巴打叫你挽回都係基於佢地過往經驗,信唔信係你嘅選擇。

祝你好運
屌你屌過好多次,都對你失望,樓上巴打係無錯,你太天真,不過其實如果你真係咁鍾意佢就去馬啦,你今次真係nothing to loss,佢已經唔再係你朋友,真係最後一次祝你好運

原來萬言大結局左
你宜家仲有得輸咩?
為咗啲無謂嘅面子
「怕柒」怕到個女仔倒追都唔受

尊嚴緊要過阿童啦
佢拒絕你

屌你唔反省下你拒絕咗人幾多次?
On9仔⋯
宜家睇樓主嘅真實經歷仲肉緊過睇佢寫嘅故事
呢個故教識我咩叫恨鐵不成鋼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞