[已成感情台] 是咁的,我同女神做咗鄰居 任屌唔嬲 唔屌會無勇氣

727 回覆
30 Like 43 Dislike
我諗呢度大部分人,應該係代入咗阿童嘅身份。
我地無樓豬咁幸運,鍾意嘅人會主動接近。
通常都係,
了無盡頭嘅苦等
主動獻身噓寒問暖
知道心儀對象有事,即刻奮不顧身衝去睇佢。
為嘅就係得到一句回應。

點知被人一路拖,
話佢唔鍾意自己,佢又唔抗拒自己接近。
話佢應該係鍾意自己,對方又撚狗咁撚,做咩都石沉大海唔應機。
就好似被人收兵咁,係就嚟無希望嘅時候又會問我一句。雖然嗰句好平淡,但係我都會好緊張,覺得佢仲係著緊我,令我繼續沉迷呢場唔知幾時完嘅單戀。

但係真係好攰,我真係好厭倦比人呼之則來,揮之則去。

呢種感覺樓豬唔會明,因為樓豬玩人感情,唔嗲唔吊拖住人,享受被追嘅感覺。你每拖一日,就係延長緊等待嘅痛苦。
樓豬

可能緊張得濟唔敢親口講幾個字
你會唔會諗下轉用第二個方法
例如: signal同佢表白

就嚟中秋節,你識做啦
(唔係叫你中秋個日送,早少少啦)

噯味期有限時,過左既話以後人地未必理你,只當你玩弄感情
lm樓豬條女比你最討厭既仔食咗
新人LM,到底樓主又會唔會繼續縮沙呢?
樓豬應有此報。
一份咁真摯嘅愛情放係佢面前,佢唔識珍惜,過咗去就只能變成曾經。

如果一定要為呢份愛定一個期限,我希望阿童聽日就走,因為佢一路唔走,樓豬就會繼續吊住人地,直至一拍兩散。
我單戀咗佢一年喇on9
得佢一個辛苦呀
我戀到嘢都同唔到佢講咪重慘
咁就去馬啦 仲同我哋講咁多
講乜呀,根本你緊張你面子/自己食檸檬多過緊張佢。

話驚人地收兵,點知自己先至係終極娘娘
「而家咪落囉!」她伸了伸懶腰,然後從床上下來。

「快快趣執埋啲嘢去,跟住就出去行下啦,最後幾日係香港,聽日後日又未必再有時間出去行。」

「係喇係喇,執喇執喇。」她慢條斯理地走過去衣櫃。

幸好啊童的房間沒有太多雜物,而且很整齊,基本上只要把東西全塞進去就是了,

所以我們也沒有用了太多時間,便已經執拾好了大部份的物品,

剩下來的統統是啊童這幾天要用的,要等到最後一天才可以放進行李喼。

看著她那空空如也的房間,不知為何我總有種唏噓的感覺,

曾經放滿書本的書櫃,如今變得空無一物。

「去食飯luuu!食完飯我要食心太軟!跟住再要去行下海旁,最後返嚟打多陣Overcooked!」啊童剛執拾完便已經想好了整天的行程,看來她的心情沒有受到影響。

嗯,作為暑假的最後一天,行程還是與平時沒兩樣。

「唉,聽日又要返學喇,仲要無咗你,真係唔知我要點過。」我向她抱怨。

「你呀,要專心啲聽老師教書呀知唔知,唔好再成日發白日夢喇,升上高中要大個仔,靠自己考返好個成績呀,唔好再我係英國都擔心你得唔得?」她認真地說。

「得喇得喇,又講呢啲,成個啊媽咁。」

「講完你又唔聽,咁緊係要講多幾次啦。」

「我發覺你啲語氣真係好似我啊媽,你從實招來!究竟你係咪我老母假扮嘅!」我模仿著柯南,伸出手指指著啊童問。

「似你老母!」啊童踢了我一腳。

「真係似我老母。」我笑嘻嘻地回應。

「妖,唔同你講嘢喇。」啊童撇過頭去。

「咁又唔好,講笑啫講笑啫,唔好嬲。」我立即笑著說。

「請我食心太軟就考慮下原諒你啦。」她奸笑了一下。

「得啦,咁都要食咗午餐先㗎嘛,係唔係?再唔行就無位㗎啦。」

「咁我都要換衫㗎。」她叉著腰說。

「你咪換囉。」我聳了聳肩。

她聽罷沒再說話,改為怒瞪著我,臉上的微笑更添其殺氣。

「出去囉,唔睇囉。」我沒趣的走出她的房間,還很有禮貌地找替她關上門。

不出數十秒,房門再次被打開,只見啊童已經換好衣服,

服裝仍是一貫的t shirt搭熱褲。

「咪望啦咸濕佬。」她推了推我的頭。

「咩喎,你都識講啦,望埋呢幾日我都無得再望啦,緊係要望返夠本啦。其實諗諗下應該影返張相,等你走咗之後都有嘢望下。」

「痴L線你真係病入膏肓,一日到黑就係𥄫𥄫𥄫。」

「都剩係𥄫你一個啫,我𥄫其他人你就驚喇。」

「你敢!?」這次她的眼神更是凌厲,我當然不會做傻事。

「緊係唔敢,點敢啫。」

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
所以呢個月嚟日日都彈幾次
言言真係勁到CD rom 都忍唔住覆你,你似要個神隊友幫你講多啲
因為你單戀咗佢好耐,你都想佢體驗吓單戀嘅感覺?
你可能話唔係,但其實你嘅一拖再拖只會令佢感受到好似你以前單戀佢一樣嘅痛苦,你一直係到憎自己覺得自己好撚慘結果乜都唔做其實冇用架,佢都係唔會知道你鍾意佢,佢都唔會因為你憎自己而突然間向你表白,你倒不如快啲做個決定,係唔好再拖快手表白,定係互相放過對方去揾一個更好嘅,當然你唔決定都唔緊要嘅時間會幫你決定不過多數都係後者咁解姐.

利申以前係CD rom不過實在頂唔順樓主,所以一齊出來屌樓主
真係睇到幫你急呀
你知唔知幾多人想要呢啲機會都冇 例如我
小言言要好好珍惜呢啲機會呀 唔係必然㗎
繼續驚囉🤣🤣
反正驚多一排都唔使驚囉
人哋同第二個一齊啦
你連表白嘅機會都冇
留名
講到咁辛苦咁委屈你嘅咪唔好追囉 你飲醉佢嚟搵你嗰日已經要講啦 拖到下世先講好冇?

利申cd rom 忍唔住要留言
樓豬今日應該又約唔到
預咗架啦,咁樣撚人想人唔發脾氣好難嗱

打你電話約好轉頭放人飛機
飛車入深山探你一句氹佢嘅說話都無。

與其話係曖昧,我覺得更加似av 裡面啲痴女咁。
等睇佢幾時醒咗,樓豬你搵過下一個啦。
已經諗到樓豬點駁嘴
「我有回應佢架,咪多謝咗佢囉」

嘩,餵到埋口,嘩我開咗口比你餵啦,我都付出好多架。

邊有放過佢飛機
唔好亂講
同埋我有氹佢
我屌你 成材未啊 有咩好驚
係樓下捕鳩佢啦
唔撚睇個故 咪撚寫 直到你表白
我老豆而家屌9緊我唔去馬
屌咗我一個鐘
星期二表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞