[已成感情台] 是咁的,我同女神做咗鄰居 任屌唔嬲 唔屌會無勇氣

727 回覆
30 Like 43 Dislike
言仔 事到如今我諗我哋冇人會再逼你去馬
你自己靜落嚟諗一諗
到底自己想行咩嘅路

就算你唔再上水
我都會每日開呢個po睇一眼
期望係不久將來會真係見到你攜住喜訊歸來
多謝你
我相信不久將來我會做到你所講嘅嘢
「屌!」所以何時都會說廣東話博大精深,一隻字就已經完美地形容了她的心情。

「都幾好味吖,不過熔熔地,建議你快啲食埋佢。」我認真給出評語。

「呢支你食埋去!攞你銀包嚟。」她把甜筒塞進我手裏,然後一把搶走我的銀包。

「喂!」我叫住她,可是啊童拿到我的銀包後頭也不回便走了。

隨便她吧,反正我目的已經達到,

成功獲得了一支雪糕。

在這熱得要死的天氣下,吃著冰涼的雪糕簡直是一流享受。

不久後,她便又拿著另外一支雪糕回來。

看著這片天空吃著甜筒,又是另一種的享受,愜意得很。

「呼,食完,出去影相!」啊童伸了伸懶腰後便站了起來。

於是我便為她扔掉垃圾後,拿起手機為她拍照,

一連拍了數十張照片,自以為她一定很滿意,

豈料她左揀右揀,最後只得三張照片入圍,

實在是太侮辱我的攝影技術,真不知這條女咩事。

這刻,正發出金黃色活像火球的太陽清晰可見,

耀眼得讓人不能直視,卻又有著魔力似的,

把人的眼睛吸引住,即使再刺眼,

我也不禁想要看多幾眼,

生怕錯過每一刻,不能把每一秒的美景都收於簾下。

太陽就如一把雙刃光劍一樣,把左右兩邊的天空都照成淺黃色,

沿著海平線一路延伸,連帶本為雪白的浮雲也失卻了原本的顏色,

與背後的天空融為一體。

隨著太陽的下沉,它開始變得暗淡起來,

但卻不影響它的風采,依然令人目不暇給,

單是一個夕陽就令到我雙眼如此忙亂,

所以有時常說,最簡單最平常的事物,

往往是最美的,就好像啊童一樣。

雖則話你要計嘅話日落都唔係一件簡單嘅事,

你以為我會講佢點樣複雜!?

Sor9ry唔L識天文物理,文科人剩係識吹水。

夕陽無限好,只是近黃昏。

正是因為到了黃昏,我們才能欣賞到如此壯麗的景色。

最後,太陽受到唔知乜柒因素嘅影響,

最終結局都是要西沉下去,

但看不見它的真身,卻又不代表它沒有影響力。

西邊的天空,現起一片橙紅晚霞,

成為了漆黑天空中的最後餘暉。

OK描寫得太多我知大家唔想睇唔好意思,寫得又差睇到都覺得尷自己都無勇氣睇多次。

「走啦,夜喇。」一直靜靜欣賞著天空的啊童開口說。

我自然知道她的憂慮,所以我也沒有意見,

反正之後獨自欣賞的機會多的是。

「走囉。」我牽著她的手帶她走回去。

「坐巴士好唔好呀?」

「吓,唔好啦,行返落去咪得囉。」

「第一,小姐你都睇唔到路行條毛咩,第二,呢度行返落去要好耐,我有啲肚餓。」

第三,我唔想行,好L攰,不過呢句唔講得。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
我都係
希望終有一日有好消息
冇鳩嘅男人
有無人同我一樣入親嚟都係skip曬啲文,淨係曬吓樓豬表白咗未,無update 就出返去?
一字記之曰,屌
你係咪真係好想阿童邊日唔再理你先識死
如果個女仔真係等樓主表,樓主唔表,咁都幾自私同仆街,拖住兩個人嘅時間又唔俾答覆人,咁樣好咩,要人地受苦咁你都其實唔係好鍾意佢啫
係咪先
迫我睇恐怖片
係呀佢憎到你仆街,想嚇死你,拎你保額
快啲同佢講我好憎你。唔該死開一邊,唔好再搵我
其實樓豬等緊d乜
樓豬咁玩一路拖住佢,又唔認係佢男朋友,其實會令個女仔受傷害。

第一佢會承受不必要嘅罵名,呢個世界女追男會被人話係姣婆,佢係其他女仔圈子算係有咗惡名,因為佢做壞咗規矩。你認咗佢頭,所有野都名正言順,唔使佢再千夫所指。

第二佢連鍾意嘅人嘅認同都無,你唔覺得對佢好殘忍咩?你唔鍾意佢就出聲,鍾意佢嘅就更加要保護佢唔正如佢知你落魄嘅時候都不顧一切過嚟照顧你。你負人咁多,唔講話你一定要接受佢,只係要你交代清楚,等人唔好再浪費時間啫。

結論:你無論鍾意定唔鍾意人,請你即刻交代比佢知,拖得愈耐傷害愈大。
Netflix and chill 都get唔到
假膠 attention seekers黎
可能一早拍緊拖扮未拍啫,皇帝唔急太監急。
幾多情侶都無阿童咁進取咁親近
等條女俾人溝走 好似係
佢都冇蝕底
唔表白
條女仲對佢咁好
自己又冇野要付出
做乜要轉變?

表白左又要付男朋友責任
冇得而家咁hea

係我都唔確認個關係
咪即係仆街自撚私囉睇撚到我躁
屌佢老母,再溝走阿童
Sorry佢走咗了
學生時期嘅戀愛已經係最少責任最多甜蜜了。
到大個咗,佢就知唔講條件、無憂無慮嘅關係,係幾撚難能可貴。

但係我有預感player係唔會有報應
希望佢今次走左就唔好再返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞