90後BNO單人移民攻略

1001 回覆
2779 Like 41 Dislike
嘩好文不得不推!

等我宣傳下我小智個 page 先

https://www.facebook.com/ash2021englishchannel/

我嘅做法最主要嘅分別係落地半年後先搵工(目前計劃9至10月開始搵工),同埋我無預咁多錢(我預大約£20000夠半年,但包括咗兩次旅遊;否則£15000就夠。我目前英國生活開支約每月£1200-£1400,當中租金加 council tax 約£650,交通約£60-80,食約£200)
IHS 應該可以俾30個月先~ 可以慳萬幾先
£1意粉有2 kg,夠我食8餐咋
好似我呢啲單獨行動既真係罕有例子
有次同事問我係咪同屋人
我答返佢一枝公&果邊冇人冇物
佢大對眼係咁問我咁去到點算
英國有冇得做瑜伽?
起碼減低左第一步個負擔先,搵到工 企穩左,就算加應該都afford 到~
儲少萬7蚊分分鐘早到一兩個月重生。
岩岩上Testing for all訂左2個Day2 Test Kit比我同老婆兩個用
但我發現佢無得入兩個人嘅資料.
想問下如果填passenger locator form 兩個人用一個reference number
或者入境佢check果時會唔會有問題?
開頭無睇清楚就買左,所以無分開買
thx,我都有睇佢,https://www.youtube.com/watch?v=6J7zk8d_fUg&t=6s
佢都整咗個同樓主差唔多嘅洗費表
感謝
最新版好似3xxx埋單
多謝分享!
我係琴日網上填表,今日收到confirm e-mail 叫我等卡寄黎
咁要開始慢慢等了
有無人知如果Gift gaff因為係香港太耐無用,比佢停用左
可以點樣activate返同一個number
咁大駛,係英國搵到30k一年算高啦咁你要過黎搵份40k up仲要月月清先得
樓主條數重誇張過我
佢地係咪未試過一個人去旅行
你搵下d倉務做住先, 同埋d揸車工種需求都大
好正的post
好似無 佢地會收翻個no走
勁!我8月中到英國
2個人,我地2x-3x歲,
用左6400幾英鎊
想生活質素高d, 花左唔少係家私(33xx)同租金(16xx)
食就980
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞