90後BNO單人移民攻略

1001 回覆
2779 Like 41 Dislike
網上開咗Lloyds Classic Current Account,無睇錯唔駛月費

用英國地址,唔駛地址證明
國籍揀返香港,問「Are you Hongkongese?」照答yes,入返到英國日期
用返BN(O)做身份證明
入好哂之後submit,五分鐘後已經收email批咗
過多一個星期連debit card都收埋,online banking activation code都攞埋
上網查左 呢個掂 好似買野仲有cashback
英國誇行轉錢可以點做會唔駛收錢?
過到黎想將啲老本轉返去英國本地銀行唔想留俾hsbc
英國local account轉local account唔使收手續費
兒登仔一方面講到個個都有得走
話走就走咁
另一方面
原來個個都冇bno
Lm
3萬連BNO Visa sufficient fund to support 6 months 嘅條件都未必pass 到
仲要冇女 因為搵得果20~30k
lm
之前好多人講 2萬就去到
的人點解唔出黎講野
地盤佬放心啦,唔夠人用
我做薯仔位幫朋友副簽一樣冇問題
你信呢啲9up唔洗本既cctoy啦
不過我覺得
個人/後生比例比較少既原因同佢地相對一家人去流動性大好多,變相俾左個感覺佢地反正隨時走得,咁睇定啲先啦(個人為例由起念頭到起飛都只係講梗4-5個月),暫時屠刀都仲係比較針對出頭鳥,普羅大眾又冇俾狗咬過既即時危險性又比較低,所以佢地就暫時未有恐慌性出走,一家人走要plan既野多太多,佢地會驚趕唔切就相對多啲人會提早實行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞