90後BNO單人移民攻略

1001 回覆
2779 Like 41 Dislike
樓主可以幫人plan行程
移民行程/旅遊
穩陣起見我有交其他銀行既bank/investment 既statment(應該夠錢的)
同埋係system按過補交個掣佢寫住職員叫先好submit(寫住類似只可以submit一次既意思
TLDR:冇職員叫係咪可以自己Submit交資料?
咁如果你其他銀行statement 係過七萬蚊港紙嘅就應該冇問題(一人申請嘅話)
我都想攞,但政府而家根本有心唔比人拎
月入20k一年都儲到24k MPF,做4年就差唔多10萬,自己儲多9萬就可以出發,咁比你係港共計完條數都想盡辦法阻止人攞啦

無計,6年後入到藉就試下申請攞返,唔得就唯有送比中國當做帛金
話時話sharehouse既話未黎英國前都可以搵定
可以慳埋住airbnb筆錢
有用幫手推
跟住schedule安排,你鐘意嘅可以出發前一日先黎last day,計返轉頭30日前即係拎到TB test result後同一日遞信,我自己就出發前10日last day。我非常明白想賺得一蚊得一蚊,但錢係永遠賺唔哂,唔好學我咁預到咁盡,一陣出意外就煩。
或者你可以拎住個schedule,等完成phase1即係批左bno visa後先辭職,然後成個phase 2計返岩日期延後就最穩陣
Strong post LM
bro 做開it邊個area ?
睇下有無position 可以介紹下你
基本上indeed reed都無用
得LinkedIn 有用
比多d心機整好個history
估唔到要續BNO, 大鑊。宜家政府審查到咁分分鐘收唔到
有心post幫你推
屌...我都以為唔駛續...
聽到要副簽嗰part已經好卻步
你可以用舊BNO申請
個Visa唔須要有效BNO
入境英國用特衰護照入就得
唔使睇下實物先?
樓主話最好要有
如果入行Post有無介紹
支持樓主搞個tg grp 比窮撚們互助下
副簽無你想像中咁複雜 有返正常工既朋友都可以
全部可以用特衰代替
用外國護照開銀行戶口係可以的, 都只不過係一個number
去prove right-to-rent right-to-work你用share code就得
屌 連登仔啲標準真係一時一樣
一陣叫人5萬就走得 依家又升到20萬
真係撚狗咁撚
係,我都係用特衰apply同入境
暫時住左3個月都無問題
無BNO都可以,只係一黎唔想出任何意外二黎唔想日日拎住本廁所板,最好都係換左先。打算移民就唔差在做埋呢一步啦,都係1000蚊左右啫。隔離個續BNO post開左幾年,乜資料都搵得到架啦
唔駛預錢買車?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞