90後BNO單人移民攻略

1001 回覆
2779 Like 41 Dislike
北角申請要90日內一定要到達英國
app申請無時間 但如果你180日內未到到英國 之後要再比錢續visa
Lm
BNO visa fee唔退
IHS會退
好有心機分享,支持
申請時
用app申請冇限日期入境架喎
巴打, 我都係諗住一個人去嘅窮撚可以交換tg交流下?
佢係無限你入境日期,但如果你遲過180日先入境英國,你最後個居留時間係唔夠五年去申請入籍。所以先要比錢去extend你個Visa.
加油!珍重
他日香港再會!
好詳細, thanks
首先,BNO Visa所提供的,是讓申請人在「獲批日期」開始計算,五年內居留英國的資格。如果申請者在這五年內符合申請「永久居留」身份的條件,你就可以在五年之後作出申請,並獲得正式居民身份。

如果你在這五年內並未符合申請「永久居留」的條件,五年後簽證到期前,便需要再申請續簽,以延續你的居留身份,直至你滿足申請「永久居留」的條件。

當中一些人有所爭議之處,是在於所謂「沒有入境期間限制」,並不是真正完全沒有限制。因為從得到批核的簽證信件當中,都會列明五年的簽證時效,也就是說,假使你延至第五年初才到英國,你的簽證就只會剩下一年的限期,並需要於第五年後安排續簽。

Copy from FB page
唔係可以2.5+2.5咩
咁而家樓主計緊最少,咁用2.5冇咩問題掛?
之後嗰2.5就之後先諗
IHS成日加價自己諗
見你租金嗰度寫高左幾多
不過預鬆少少都好嘅
申請2.5年visa。未有工開就係香港返工等到有先過去,有工的話錢唔係問題啦。我係香港搵左半年先搵到,不過宜家呢面it好景,應該好易搵,好多公司擴張緊,請好多個位,但你無visa,個hr會叫你有visa先好搵我,我再同你行個interview process。
謝謝巴打
詳盡到痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞