[挽留白伯] 巴塞隆拿球迷討論區 (198)

1001 回覆
13 Like 60 Dislike
其實要做巴塞後備既要求好簡單,打強隊未必要好勁,但至少要穩定地屈到廢隊機。

皇狗後備有呢個能力,我地後備無
現實係殘酷

賤種今年根本唔叫輪換啦,直情出A隊,B隊咁打你,近呢10年根本冇一隊波可以有咁深厚嘅陣容。

不嬲輪換就係將核心分開咁用,再配上後備球員做。安歷基今季咁做係十分合理,例如國際賽後打艾拉維斯收起ms用mk去配一班後備球員,以輪換角度係做得好。

但問題係點解一堆中遊球隊核心+m/ s/ n會打唔贏中下遊西甲?

你話ag dso digne av roberto冇料打正選我同意,但冇理由連中下遊都打唔贏,呢個先係問題所在。

試諗下巴學蝗咁出隊b隊出黎冇晒msn

艾達 paco 細佬
Dso ag 羅白
Digne 煙 小馬 維度
斯尼臣

作客中下遊唔輸偷笑

上面得給細佬Dso 羅白,馬斯,AV,施留得過
其他放哂佢啦

講真我覺得就咁無咗美斯一個整體實力已經要打個八折
下季你地就要排隊幫ag含j

佢幫華dee含,不了
其實要做巴塞後備既要求好簡單,打強隊未必要好勁,但至少要穩定地屈到廢隊機。

皇狗後備有呢個能力,我地後備無
現實係殘酷

賤種今年根本唔叫輪換啦,直情出A隊,B隊咁打你,近呢10年根本冇一隊波可以有咁深厚嘅陣容。

不嬲輪換就係將核心分開咁用,再配上後備球員做。安歷基今季咁做係十分合理,例如國際賽後打艾拉維斯收起ms用mk去配一班後備球員,以輪換角度係做得好。

但問題係點解一堆中遊球隊核心+m/ s/ n會打唔贏中下遊西甲?

你話ag dso digne av roberto冇料打正選我同意,但冇理由連中下遊都打唔贏,呢個先係問題所在。

試諗下巴學蝗咁出隊b隊出黎冇晒msn

艾達 paco 細佬
Dso ag 羅白
Digne 煙 小馬 維度
斯尼臣

作客中下遊唔輸偷笑

上面得給細佬Dso 羅白,馬斯,AV,施留得過
其他放哂佢啦

講真我覺得就咁無咗美斯一個整體實力已經要打個八折

咪話美斯越老就越多野要做 相反C 朗就越老越少野做 淨係負責入波 所以咪咁成功
歷史第一人,不敢反了
今日供奉左3支香比佢,希望佢保佑我

金球獎都穩袋,d 人 仲唔吹奏佢第一人咩
唉 啱啱追完po 對土方駁唔刀 今夏再柒Messi b都救唔撚到世
歷史第一人,不敢反了

你係咪問我讀乜?
[quote]安狗走左,下年聯賽已經冇問題

小心比人鞭

鞭乜鳩,今年人腳tata教的話都起碼聯賽冠軍+歐聯入4強
安歷基根本就係今季最大災難

啲人冇性架嘛

入唔入到4強我唔知,至少唔會有4比0同3比0呢d被虐殺情況出現[/quote]

唔同意

巴賽一定要踢迫搶,唔可以主打踢防反
Tata 同安帥都是傾向防反

你可能會話有迫搶就唔可以防守反擊?
同埋14/15都算是一個成功的賽季

兩樣跟本就兩種方向
一種就是好主動搶返個波
一種就是較被動d,好多時搶返個波時都巳經在自己後防
我地既人既特性係配合
太遠龍門發揮唔到

14/15 我地個陣容完整d先
有多個Pedro 分擔出場時間
全隊年紀又後生少少,一季既迫搶唔係問題
咁有d 人話我地既反擊無左要學下皇
其實呢d 我覺得都係前迫波,打到對方散左至出現既場面

當然我地今年既人腳係做唔到迫搶

純發勞騷

做唔到迫搶係安歷基無練

fb group真心唔知醜咁
居然要淪落到要靠其他隊去擊敗蝗

FB個GROUP不嬲ON9
美斯太勁太全能啦 其實對對波可能係雙面刃 你少d實力同自信都唔夠膽唔將個波交比美斯 變相呢加d中埸下下唔敢自己發板 睇下尼馬呢條友 明明自己強項係左路突破 都要獲獲入中路搵美斯 久而久之 一冇左美斯 個個唔撚識踢波 土方點睇

Fb group不嬲係弱智集中地
美斯太勁太全能啦 其實對對波可能係雙面刃 你少d實力同自信都唔夠膽唔將個波交比美斯 變相呢加d中埸下下唔敢自己發板 睇下尼馬呢條友 明明自己強項係左路突破 都要獲獲入中路搵美斯 久而久之 一冇左美斯 個個唔撚識踢波 土方點睇

好耐之前有講過呢個問題
前面有大佬
後面細既唔敢自己發揮
靜係求護住個波(當然有人連呢樣都做唔好)
唔好甩控球權就算

能力問題多過前面有大佬問題

好耐之前有講過呢個問題
前面有大佬
後面細既唔敢自己發揮
唔好甩控球權就算

係美斯既強大面對保持唔倒自己應有既實力 只會害死自己同對波

能力問題多過前面有大佬問題

能力唔到
再要睇大佬面色就衰多兩錢重
歷史第一人,不敢反了

你係咪問我讀乜?

yes
歷史第一人,不敢反了

你係咪問我讀乜?

yes

開咁耐軍機大會

好耐之前有講過呢個問題
前面有大佬
後面細既唔敢自己發揮
唔好甩控球權就算

個問題係啲細能力太差
開咁耐軍機大會

因為我皇然波呀
開咁耐軍機大會

因為我皇然波呀

仲要係屌打

好耐之前有講過呢個問題
前面有大佬
後面細既唔敢自己發揮
唔好甩控球權就算

個問題係啲細能力太差

差就更加要自己試多d 進步係從失敗同經驗而黎 isco thiago 早幾年又係比人屌到開花 呢加差唔多可以獨當一面 舉個例子 拉仔雖然唔係世界級 頭一季黎仲可以保持自我 肯自己比下直缐 重炮 呢兩季巳經失憾左 一見美斯埋黎就傳波

好耐之前有講過呢個問題
前面有大佬
後面細既唔敢自己發揮
唔好甩控球權就算

個問題係啲細能力太差

差就更加要自己試多d 進步係從失敗同經驗而黎 isco thiago 早幾年又係比人屌到開花 呢加差唔多可以獨當一面 舉個例子 拉仔雖然唔係世界級 頭一季黎仲可以保持自我 肯自己比下直缐 重炮 呢兩季巳經失憾左 一見美斯埋黎就傳波

呢個真
Barcastuff @barcastuff__

Arda's to join Arsenal. Barca demand 30m, Arsenal want to pay less which they may succeed in as Barca like to close the deal quickly [metro]

快撚d 重建呀

好耐之前有講過呢個問題
前面有大佬
後面細既唔敢自己發揮
唔好甩控球權就算

個問題係啲細能力太差

真 依個要睇教練了
Btw Isco thiago有potential係應該比多啲機會 咁ag依啲波都控唔到就算了吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞