哈佛教授: 研究表明「努力就能成功」其實是個天大的謊言

358 回覆
439 Like 35 Dislike
然後就畀人話係天資拙劣

實情就係成個成長環境嘅不同影響咗一生
第一次見有人咁講
但冇得反駁
窮撚就係成世抬唔起頭做人
講真
光速 21 會真實過 火影

話比你聽
運動嘅天份幾撚緊要
佢比其他漫畫仲要講多一樣
人種 (血統)

最後仲教埋你
亞洲人雖然輸蝕
但係都有資格挑戰黑人

呢套嘢
我心目中 運動漫畫 no.1

咁呢套漫畫
如果宜家去到外國
應該會被人diu死同杯割
9up你老母,自己返去睇中忍考試卡卡西講過咩啦,凱老豆俾人話廢係體術唔受重視咋,唔熟書仲大大聲
白眼打初代細胞落去理論上會覺醒到轉生眼
之前學術台個牛哥講過哩本書,不過搵唔返佢啲post
佢錄埋podcast
https://podcasts.apple.com/hk/podcast/%E7%89%9B%E5%93%A5%E8%AC%9B%E7%B6%93/id1572447901?i=1000526946659
睇行運超人既我,一早已經睇透
呢啲咪富二代特有厚顏無恥既特質囉
你叫佢地寫自傳,十個有十個第一頁已經話自己白手起家
連老師卡卡西都係火影後補
之後又有自來也教
根本就係重點培養

成套嘢虛偽到一個點
如果鳴門唔係水門個仔, 自來也應該睬佢都有味
講開自來也又可睇埋呢個
https://www.youtube.com/watch?v=qgmuQDOUeHE&list=PLB833073B659FD65A&index=47

咁點解釋出身基層而白手興家既人?
著咗龜仙服就係徒弟啦
只係無限都要做二打六果陣,佢可以有啲咩作為?
一早講過有錢人係可以買頂級學府既學位,係d弱智仔仲死拗話咩要靠富二代自己努力
窮撚真係自己限制自己既思想
佢師父係冇血統要枕住操姐其實都係天才黎

唔係天才就好似佢老豆咁打忍刀都要開8門,佢開8門就爭啲踢撚死斑
大家都係有父幹
只係佢條父幹唔夠人地條野粗
人地果條幹由幾條扭埋一齊扎出黎,點比?
高人指點好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞